Celeb

Erős Antónia: Aki császárral akar szülni, az bolond! - interjú

Fái

Létrehozva: 2018.04.21.

<p>Határozott, fegyelmezett híradós, akinek az élete kész regény. Tudták, hogy a férje szinte sokkot kapott, amikor megtudta, ikreik lesznek? Pedig a kaland csak akkor kezdődött. </p>

Hűséges típus, húsz éve vezet híradót, 21 éve van férjnél.

Valóban, az első perctől az RTL Híradónál vagyok. A férjemmel még régebben, vele huszonhárom éve, abból a házasság huszonegy. Ha nincs okom rá, ha jól érzem magam a bőrömben, akkor nem keresem a bajt! (Nevet)

Sosem érzett kísértést? Hogy kimarad valamiből?

Nem maradtam le semmiről. A miénk nem kamaszkori szerelem, érettebb fejjel találkoztunk. Aztán jó néhány évig csak éltünk, utaztunk, és csak jóval később vállaltunk gyereket. Nem fiatalon mentem férjhez, és mivel a gyerekek is jóval később születtek, semmilyen szempontból nincs hiányérzetem. Nekem ez így volt jó.

38 évesen szült, azt sem bánja, hogy nem előbb?

Egyértelműen nem. De nem kell követni azt, ami nálam bevált. Nekem így tökéletes volt, főleg hogy egyszerre lett egy lányom, és egy fiam. Ha lehetett volna előre, akkor valami ilyet kívánok magamnak.

Szerencsés.

Voltak szerencsés fordulatok az életemben. Aztán hogy mi szerencse, és mi az, amiben te is benne vagy, nehéz eldönteni. Az biztos, mindig úgy képzeltem el, hátranézek majd a kocsiban, és ott ül egy kisfiú és egy kislány.

Bejött, pedig a férje csak egyet akart.

Azt gondolta, ha rászántuk magunkat, viszonylag későn, akkor a mi lehetőségeinkkel, körülményeinkkel, egy gyereket tudunk biztonságosan felnevelni. Ez vállalható racionálisan ebben a korban, ilyen anyagi feltételekkel. Aztán van, ami nem racionálisan történik. Ez lett az a terület, amit nem tudott uralni. Eldöntötte a sors. De ennyi idő után elmondhatom, nagyon boldog kétgyermekes apuka.

Mit szólt, amikor megtudta, hogy ikreik lesznek?

Szinte sokkot kapott. Ezt nem lehet szépíteni. Fehér volt, mint a fal. Betámolygott az orvosi szobába, leroskadt egy fotelbe, és bámult maga elé. Kértem, próbáljon egyet mosolyogni a doktornőre, mert kínos, hogy azt mondták, gyerekünk születik, ő meg itt agonizál. Azt válaszolta, értsem meg, ezen nem lehet mosolyogni, ez olyan, mint egy közelgő katasztrófa. Azért mondta, mert a környeze-tünkben van néhány ikres család, és mindenhol azt látta, hogy szét voltak csúszva a szülők, azt sem tudták, hová kapjanak. De nálunk nem lett „katasztrófahelyzet”, részben éppen azért, mert ő ott volt, a feladatok túlnyomó részét ketten csináltuk. Csodálatos, ha egy apa a nap jelentős részében a gyerekeivel lehet.

Mikor békélt meg a férje?

A 17. héten, amikor megtudta, hogy egy fiú és egy lány érkezik. Utólag azt mondta, talán így a legjobb.

Császárral szült?

Igen, nem engedtek természetes úton. Akartam, de az ikerterhesség a cukorbe­teg­séggel, első terhesség harmincnyolc évesen, ezek így „nem szeretik egymást”. A szülészem korrekt volt, előre megmondta. A végsőkig bíztam benne, hogy mégis sikerül, de beindult a szülés, és gyorsan be kellett avatkozni. Valószínűleg Matyi már nem fért el, elindította ezt a folyamatot. Később kiderült, rá is volt tekeredve a köldök­zsinór, ebben a helyzetben átlagos esetben is császárhoz folyamodnak.

Milyen volt?

Borzalmas! Aki császárral akar szülni, az bolond! Jobb lenne, ha csak akkor végeznék el, ha muszáj. Tessék tudomásul venni: a császármetszés nagyon komoly kockázatokkal járó műtét, nem kedvtelésre van, nem válaszható lehetőség. Nem az a szerepe, hogy az anyuka megússza a fájdalmakat. Arra találták ki, hogy indokolt esetben megmentsék a baba vagy az anya életét. Szörnyű élmény volt. Nagyon sokáig voltak fájdalmaim, minden bajom. Nem értem azokat a nőket, akik ezt szeretnék, és az orvosokat sem, akik indok nélkül megcsinálják.

Használni kezdte a közösségi médiát, ahol picit megmutatja az ikreket is. Miért?

Nyáron kilencévesek lesznek, időnként felelősségre vonnak, miért nem látszanak, ezt hogy képzelem? Nehéz elmagya­rázni, miért gondoljuk így jónak. Nem értik, hogy ez egyfajta védelem. Naponta beszélünk velük erről, és az is lehet, hogy változik a véleményünk ezzel kapcsolatban.

Matyi még rocker? Ugyanúgy csajozik, mint az oviban?

Rettenetesen rocker, sőt egyre jobban. Úgy tűnik, különleges dobtehetség, egyre több szak­ember állítja, és ahogy minden rendes rocker, ő is kedveli a csinos lányokat. Régebben az óvó­nők között volt választottja, mostanában inkább az éne­kes­nőknél.

Na és Szonja?

Eminens, nagyon tudja, mit akar és mit nem. Imádja a show-táncot, és ügyes is. A matek az egyik nagy kedvence, és nem­csak azért, mert szereti a tanárt, aki egyben az igazgató is. Meg­jegyzem, a gyerekeimet zse­niális pedagógusok tanítják. 

Ennyi idősen önben is volt csibészség, nyolcévesen egyedül íratkozott be a zeneiskolába.

Tényleg elszánt voltam, elhatároztam, zongorázni fogok, akármi lesz. Bementem egy felvételire, ahol azt mond­ták, jó csellós ujjaim vannak. Megrettentem, hogy ebből csellótanulás lesz, ezért gyorsan beíratkoztam zongoratanszakra. Ahogy most, úgy akkor sem volt könnyű megvásárolni egy pianínót, de amikor látták anyuék, hogy eltántoríthatatlan vagyok, részletre megvették. Kezembe vettem a sorsom. Végül minden engem igazolt, tíz évig zongoráztam. 

Néhány éve azt mondta, nincs B-terve. Azóta még bizonytalanabb lett a világ.

Igaz, de amikor valaki elhivatott, szereti, amit csinál, nem ezen gondolkodik. Nincs is rá időm. Amit én csinálok, azt nem lehet félgőzzel. Talán az Egy Csepp Alapítványt tekinthetjük B-terv­nek, valószínű, ha ilyen döntési helyzetbe kerülnék, oda összpontosítanám az energiámat.

Kedvenc…

…könyve vagy filmje: nincsenek kedvencek, most épp A növényevő című könyv

…étele: spenót

…testrésze: szem

…férfiideálja: igazi férfi

…előadója: például Freddie Mercury isteni volt

Van valami, amit másként tenne az életében?

Nincs, kár ezen töprengeni. Mit ugorjak át? A cukorbetegséget? Ha nincs, sok minden másként alakul. Sokat tett hozzá az életemhez: figyelek magamra, hogy mennyit mozgok, mit eszem. Figyelek másokra is, van egy csoport, akiknek próbálok segíteni. Ha nincs ilyen figyelmeztető jel, miért segítenél, kinek? Apró dolgok nem változtatnak semmin, a lényegesek meg pont annyit, hogy attól vagy olyan, amilyen. Lehetne kisebb az orrom, és akkor mi van? Nincs értelme ezen gondolkodni. 

A szakmájában lát olyat, ami kimaradt?

Egy dolog nem volt meg, szívesen élnék külföldön a családdal hosszabb ideig. Megismernék más kultúrát, más embereket, és nem csak két hétig nyaralnánk valahol. Ez vonzana. Például Amerikában, de Dél-Európa is megfelelne, csak süssön a nap!

Névjegy

Született: 1970. október 2., Szigetvár Férje: Tóth László

Gyermekei: Szonja Mária (2009) és Mátyás Iván (2009)

Végzettsége: pedagógus, televíziós szerkesztő-riporter, műsorvezető

Munkahelyei: Kaposvári Városi Televízió (1993–95), MTV Pécsi Körzeti Stúdió (1995–98), RTL Klub (1998–)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163510_auto_resized.jpg
origo.hu

Mutatjuk a 60 éves argentin szépségkirálynőt, aki a most felfedi a titkait - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714118111
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163668_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714118111
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164297_auto_resized.jpg
astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 27-28.: Fontos felismerések, örömteli lehetőségek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163477_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lehet a baj: komoly döntést hozott a királyi család Katalin hercegné állapota miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/_GLmKoIE-qWf73n0l6qVzqQzKTq8XVuSeD849I6RZQ8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q2MGEyMTdkMzI4YzQzZTg4NGJiM2JmM2Q3MjhkYjM1.jpg
LEGENDA

„Ez nem munka” - az élő legendának megvan a véleménye Marics Petiékről

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában