Celeb

Epres Panni: A modellszakma nem tesz különbbé másoknál - interjú

A. T.

Létrehozva: 2016.07.24.

<p>Férjével, Benedek Tiborral a sport szeretetére tanítják gyermekeiket, s ez az egész életüket áthatja. Az elkövetkező hetek az olimpia jegyében telnek számukra, miközben a feleség- és anyaszerep mellett több tucat szépségkirálynői címre pályázó lány lesi minden szavát, hogy tanácsait a kar­rierje szolgálatába állítsa.</p>

Nyár derekán járunk, már túl van a nyaraláson?

Az én családomban a nyár nem a nyaralásról, hanem az aktuális világversenyről szól, idén konkrétan az olimpiáról. Egy-egy napra tudunk csak elszökni pihenni. A kisfiunk már iskolás, ősszel pedig a kislányunk megy iskolába, így ismét változik az életritmusunk, még nehezebb lesz megtervezni a nyaraláspótlásokat. Valószínűleg az iskolai szüneteket fogjuk kihasználni az utazásokra. Nemrég néhány napra jártunk Rómában, Tibor nagylányát látogattuk meg. Ott fel tudtunk töltődni egy kicsit, azt pedig, hogy hasonlóra mikor adódik megint lehetőségünk, nem tudom megmondani.

Mit jelent a Benedek családban az olimpia?

Meghatározza az életünket. Sokat ülünk majd a tévé előtt, a magyar érintettségű versenyszámokat biztos, hogy minden alkalommal megnézzük.

A férje olimpikon vízilabdázó, a gyermekei örökölték a víz, illetve a sport iránti szenvedélyét?

Igen, és ez akkor is fontos lenne, ha a férjem nem élsportoló. Én is úgy nőttem fel, hogy szinte kötelező volt sportolnom. A kislányunk úszik, balettozik, a kisfiunk focizik és vízilabdázik. Mórnál most dől majd el, merre billen a mérleg nyelve. 

Akkor edzés edzést követ az életükben.

Valóban. Az aktív sportolás a hétköznapitól eltérő életformát igényel. Rengeteg örömmel, de számtalan lemondással is jár. Máskor kelünk, fekszünk az edzések, versenyek miatt, nem mindegy, mi és mikor kerül az asztalra és a hétvégék sokszor versennyel telnek. Mi Tiborral így élünk tizenöt éve, de én ezt már megszoktam, és a gyerekeknek is ez a természetes. Erről az oldalról megközelítve a sportolói életvitel kicsit hasonlít a modellkedésre. Az is rendkívül rendszertelen napi ritmussal jár.

Ha már a modellkedést szóba hozta. Az aktív szerepléstől már visszavonult, de láthatjuk még a kifutón?

Elvétve vannak még bemutatóim.

Árulja el, milyen munkák töltik ki a napjait?

Három éve dolgozom a Miss Balaton by Cosmopolitan csapatával. Élvezem a munkám, mert mindenki tudja, mi a dolga. Amíg a legszebb tizenhat lányt ki nem választjuk, addig a zsűrizésben is részt veszek, utána más szakemberekre bízzuk a döntést. Végigkísérem a lányok útját, tanácsokkal látom el őket, a járástól, a színpadi jelenléttől a szépségápolásig bármiben szívesen segítek nekik.

Augusztusban kerül a szépségkirálynő fejére a korona. Ezenkívül aktívan részt vettem a paralimpiai formaruhák zsűrizésében is. Tehát mindig van feladatom, amit nem is olyan könnyű beosztani, mindössze fél napokat tudok csak dolgozni, hisz Mórt sokszor már fél kettőre viszem edzésre.

Milyen tanácsot tudna adni a modellpályára vágyó lányoknak?

Erre nem tudok néhány mondatban választ adni. Úgy vélem, a modellkedésre születni kell, és ha ez megvan, akkor már lehet bizonyos részekre tudatosan odafigyelni. Arra viszont nagyon összpontosítson minden leendő modell, hogy fejben helyén kezelje a dolgokat. Az, hogy erre a szakmára alkalmas valaki, még nem teszi különbbé másoknál. A szülőknek pedig talán egy kis megnyugvást jelent, hogy hazánkban is van két-három olyan ügynökség, mely profi módon végzi a munkáját, vigyáz a lányokra, és amíg szükséges, a szülő mindenhova elkísérheti a gyereket.

Ha Barka egyszer azt mondja önnek, modellkarrierre vágyik, engedné, hogy a kifutóra lépjen?

Igen, ha úgy látom, fizikailag és lelkileg érett a feladatra.

Egy gramm súlyfelesleg nincs önön. Sok munkája van az alakja formálásában?

Ez nagyrészt genetika. Apukám családja ilyen vékony testalkatú. Szerencsés vagyok, amiért narancsbőröm sem nagyon van, de rendszeresen járok tornázni, egy speciális gerinctornát végzek, mellyel a mélyizmokat tudom megmozgatni. Ezenkívül szeretek futni. Az a fél vagy egy óra, amíg futok, teljesen kikapcsol és még az alakomnak is jót tesz. Összességében azt mondom, minimális odafigyeléssel nem hízom el.

Ebben az odafigyelésben mennyire van benne a lemondás a finom falatokról?

Nem vagyok szenvedélyes evő. Akkor eszem, ha éhes vagyok. Szeretem ugyan a magyaros ételeket, például a gulyáslevest, de bevallom, jobban ízlik a hideg koszt. Számomra egy téliszalámis vagy paprikás szalámis szendvicsnél nincs jobb.

Hogy áll a főzéssel? Egy sportoló felnőtt férfi és két örökmozgó gyerek ipari mennyiségű ételt tud eltüntetni a konyhaasztalról.

Nem passzióm a főzés sem, de mindent, amit szeretnének, elkészítek nekik. Az én felelősségem, hogyan alapozom meg a táplálkozási szokásaikat, hogyan erősítem a szervezetüket. Odafigyelek arra, miből mit főzök. A konyhámban nincs kristálycukor, fehér liszt. A süteményeket is teljes kiőrlésû lisztből készítem. Nem vagyok a húst kenyérrel szokás híve, igyekszem egészséges, tápláló köretet tálalni hozzá. Általában hetente ötször főzök, legalábbis a nyári időszakban biztosan. Évközben lehet ritkábban, hisz a gyerekek esznek meleg ételt az iskolában, mi pedig Tiborral akár össze is futhatunk napközben egy közös ebédre.

Egy átlagos hétköznapon mennyire figyel oda a megjelenésére?

Korrektor és pirosító nélkül nem sűrűn lépek ki az utcára, és nyilvánosan melegítőnadrágban is ritkán látnak. Ennek sok összetevője van. Egyrészt sokan megismernek, másrészt lassan negyvenéves leszek, oda kell figyelnem magamra, ezt mindenkinek így kellene. Nagy hangsúlyt fektetek a bőrápolásra. Arról nem mondok le, hogy jéghideg vízzel mossak arcot, majd szérumot használjak és hidratáló krémmel ápoljam a bőröm, amit sűrűn le is radírozok, durva szemcséjű bőrradírral. Utána nem kenem be, szabadon hagyom a pórusokat. Naponta tisztítom, hidratálom a bőröm, és használok test­­ápolót. Ez az alap ahhoz, hogy ne legyen diszkomfortérzésem. Az, hogy jól érzem magam a bőrömben, a megjelenésemre is hatással van.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714020611
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714020611
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158096_auto_resized.png
hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159467_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714020611
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156049_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 24.: a Skorpió új periódust kezd, a Halak bevonzza, amire vágyik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után