Engedi fellépni Petruskát az MTVA

Azonnali kizárás jár A Dal versenyéből plágiumért, Petruskát pedig engedik versenyezni.
Azonnali kizárás jár A Dal versenyéből plágiumért, Petruskát pedig engedik versenyezni.

Mi sem természetesebb annál, hogy Petruska András ott lesz A Dal ma esti döntőjében – legalábbis az MTVA szerint, ahol annak ellenére is színpadra engedik az énekest Truoble in my mind című számával, hogy Petruska dala kísértetiesen hasonlít a Bigyó felügyelő (Inspector Gadget) főcímdalára, s ezt zenei szakértőnk, a neves zongorista, Jankai Béla is megerősítette:

„A két szám szinte ugyanaz” – fogalmazott.

„Petruska természetesen fellép a szombati döntőben, hiszen a középdöntőben a szakmai zsűri és a nézőktől kapott magas pontszámai alapján jogosult a végső megmérettetésre A Dal 2016 műsorban. A Dal műsorformátum sikerét az is adja az egyedisége mellett – hiszen ez a dalszerzők és dalok versenye elsősorban –, hogy komoly szakmaiságon alapul. A Dal 2016 felhívására beküldött dalokat még a műsorba való bekerülésüket megelőzően szakmai zsűri hallgatja meg, és nem merült fel akkor sem, és most sem a plágium gyanúja egyik dal esetében sem. Örülünk, hogy ilyen sok eredeti ötlettel rendelkező dalszerző van ma Magyarországon, akiket be is mutathatunk évről évre A Dalban, és ezt a nézők is láthatóan értékelik” – írta megkeresésünkre az MTVA sajtóosztálya.

– A Trouble in My Mindot én írtam, ilyen rajzfilmre nem emlékszem. De köszönöm a tippet, így legalább a csapatommal megvan a vasárnapi programunk; együtt fogunk mesét nézni – válaszolta lapunknak kissé pikírten az énekes.