Celeb

Eltűnt az Oszter-per egyik vádlottja

kbv, uv

Létrehozva: 2018.04.27.

Külföldre szökhetett vagy kórházban van? Ezt találgatják K. Sándor barátai, miután az Oszter-per vádlottja tegnap nem jelent meg a bíróságon.

Ha járna díj a legváltozatosabb tárgyalótermi alakításokért, Oszter Sándor és vádlott-társai megosztva kaphatnák a kitüntetést. Tegnap újabb fordulatot vett a két éve tartó ügy: eltűnt az egyik vádlott. A bíró elrendelte az azonnali előállítását, de a negyedrendű K. Sándort a zsaruknak sem sikerült megtalálniuk, így elmaradt a tárgyalás. Mint ismert, a színészt és társait vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntettével vádolják.

Hamis tanúzásnak minősül

Bárki vallhatja a saját védelmében, hogy nem bűnös, ám az, ahogy K. Sándor tette, vádlott-társai kérésére, már ha­mis tanúzásnak minősül.

– A hamis tanúzás speciális bűncselekmény, amit a nyomozó ügyészség nyomoz. Egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság ilyenkor kényszerintézkedésként előzetes letartóztatást is elrendelhet az ítélet meghozataláig, de akkor is hozható ítélet, ha a vádlott nem jelenik meg a bíróságon – mondta dr. Horváth Gábor büntetőszakjogász.

K. Sándor eltűnése azért is érdekes és fontos fejlemény, mert korábban ő volt az, aki visszavonva terhelő vallomását, hozzásegíthette volna Osztert és a többieket a felmentő ítélethez. Csakhogy szerdán váratlanul kiderült, az ügyészség lehallgatott több beszélgetést is, ezekből az szűrhető le, hogy vélhetően vádlott-társai vették rá K.-t, hogy a javukra változtassa meg a vallomását. A hangfelvételek ismertetése után K. végig zavartan viselkedett a tárgyalóteremben: 20-30 percenként kikéredzkedett a teremből – hol mosdóba, hol innivalóért. Majd másnap már meg sem jelent a bíróságon. A bíró azonnali elfogatóparancsot adott ki ellene.

K. kettős, izraeli-magyar állampolgár, fennáll a szökés veszélye, de akár az is, hogy bajba került. Barátai is aggódnak a felszívódott producerért, aki a Bors tudomása szerint nem csupán az Oszter-perben érintett, akad összetűzése a NAV-val, és egy ideig nyomkövetőt is kellett viselnie. A keddi tárgyaláson, miután kiderült, hogy hamisan tanúskodott, még nagyobb lett a valószínűsége, hogy peres ügyei miatt letöltendő börtönbüntetést kaphat. Így jó esély van rá, hogy a magát korábban elmebetegnek valló vádlott tudatosan tűnt el az igazságszolgáltatás elől. Mivel kettős állampolgár, barátai szerint Izrael felé ve­hette az irányt a keddi tárgyalás után, de az sincs kizárva, hogy egészségi okokból nem jelent meg a tárgyaláson.

– Mostanában többször pa­naszkodott, hogy nem érzi jól magát, sőt azt is említette, hogy műtét vár rá – mondta lapunknak egy neve elhallgatását kérő közeli is­merőse, aki szerint barátja in­kább menekülőben van, de nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy a perek okozta stressz miatt K. Sándor rosszul lett, és kórházban kezelik.

Elmeorvos vizsgálta

Mint ismert, Oszter az ötödrendű vádlott a perben, amelyben őt és társait vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntettével vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A periratok szerint a színésznek neves ügyvédeknél kellett közbenjárnia azért, hogy egy körözött bűnöző megússza a börtönt. Erre pénzt kapott, amit rendre K. Sándor adott át neki, hogy a színész adja tovább a megfelelő köröknek. K. eredeti vallomásában legalábbis még így szerepelt, majd a megváltoztatottban már az, hogy ő csak egy készülő filmért fizetett gázsit a színésznek.

A társaságot egyébként végül az a bűnöző dobta fel, aki kérte a közbenjárásukat. Amikor látta, hogy valójában csak elveszik a pénzét, de nem intézkednek az ügyében, feljelentést tett. K. Sándort korábban elmeorvos is vizsgálta az ügyben, most labilis idegállapotára hivatkozva változtatta meg a vallomását.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714116012
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157001_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a szervezőbizottság szégyene lenne" – Áll a bál Párizsban, nagy a baj az olimpia helyszínén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163097_auto_resized.jpg
ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162715_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Őszintén remélem, hogy a következő években kizárólag ukránok kapják a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat – de tényleg!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714116012
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162794_auto_resized.jpg
astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163477_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lehet a baj: komoly döntést hozott a királyi család Katalin hercegné állapota miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164150_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő változás áll be az időjárásban: erre kell számítanunk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160452_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindenki csodájára fog járni Európa legnagyobb tárlatának, amelynek a Városliget ad otthont

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő