Eltitkolt baleset: bordáját törte Szinetár Dóra

A Bors információja szerint súlyos balesetet szenvedett a színésznő a Szombat esti lázra való felkészülése közben. A bajt tetézte, hogy Dóra eltitkolta a sérülést. Három hét után ment ­orvoshoz a nem szűnő fájdalmak miatt.
A Bors információja szerint súlyos balesetet szenvedett a színésznő a Szombat esti lázra való felkészülése közben. A bajt tetézte, hogy Dóra eltitkolta a sérülést. Három hét után ment ­orvoshoz a nem szűnő fájdalmak miatt.

Hétfőn délben jelentkezett a baleseti sebészet ambulanciáján Szinetár Dóra, aki tánc közben elesett. Lapunk úgy értesült, hogy a színésznő éppen a Szombat esti lázra készült partnerével, Angyal Andrással, s egy rossz mozdulatot követően vágódott el.

Sajnos olyan szerencsétlenül ért földet, hogy csúnyán beverte az oldalát. A színésznő igyekezett minél fegyelmezettebben tűrni az éles fájdalmat, de mivel ez három hét után sem csillapodott, végül úgy döntött, hogy megnézeti magát egy orvossal. A diagnózis letaglózta: eltörött egy bordája.

A bordatörés egyébként roppant fájdalmas. Minden mozdulat, sőt lélegzetvétel kínt okoz, még aludni is szinte lehetetlen így.

– Dóri munkabírása és elhivatottsága elképesztő! – nyilatkozta a Borsnak a színésznő egyik, a neve elhallgatását kérő kollégája. – Csak mi tudtuk, hogy megtörtént ez a baleset, mert nem szerette volna, hogy mindenki őt sajnálja. Dóri számára fontos volt, hogy a produkcióit az alapján ítélje meg a néző és a zsűri is, amit lát, s nem akart mártír lenni. A mai napig nem hiszem el, hogy képes törött bordával táncolni, s persze amikor nem a Szombat esti lázban szerepel, énekelni – magyarázta az informátor.

Megkerestük a színésznőt is, akitől azt kérdeztük, miért titkolta el a balesetet.

– Ha nem megyek orvos­hoz, nem derül ki ez az egész – mondta Szinetár Dóra. – Nem szerettem volna nagydobra verni. Csinálom, ami a feladatom, nem akarom sajnáltatni magam.

Színpadi balesetek

Veszélyes terepre merészkedik, aki a világot jelentő deszkákra lép.

Gubás Gabi a Starfactory című magyar musical fotóspróbáján olyan szerencsétlenül esett, hogy a karját törte.

Máté Krisztina – úgy, mint Dóra – a Szombat Esti Láz próbáján sérült le, ő keresztszalag-szakadást szenvedett egy rossz lépést követően.

Kapócs Zsóka az Operettszínház színpadáról lépett le rosszul, kifordult a bokája.

Verebes Istvánt rendezés közben érte baleset: olyan hevesen magyarázott a színészeknek, hogy térdre zuhant a színpadról. Szalagszakadása lett.