Eltiltották a gyerekektől Stohlt

Bár a hírek arról szóltak, Stohl András visszaveszi szerepeit a Nemzeti Színházban, az általa korábban játszott gyerekdarabokban mégsem őt láthatja a közönség. Nem a színész döntött így.
Bár a hírek arról szóltak, Stohl András visszaveszi szerepeit a Nemzeti Színházban, az általa korábban játszott gyerekdarabokban mégsem őt láthatja a közönség. Nem a színész döntött így.

A felnőttek számos darabban láthatják a Nemzeti Színházban Stohl Andrást. A gyerekeknek azonban nincs szerencséjük, a féléves börtönbüntetése után visszatérő színművész ugyanis sem a Holdbeli csónakosban, sem pedig a Berzsián és Didekiben nem vehette vissza a szerepét, amit egyébként már azóta nem játszik, amióta eljárás indult ellene. A Bors biztos forrásból úgy értesült, nem a népszerű, ám a közelmúltban nagyot botló Buci mondott le a gyermekeknek szánt darabokban való játékról, hanem a teátrum vezetősége döntött úgy: a börtönviselt művész ne játsszon kiskorúaknak.

– Biztos vagyok benne, hogy nem Stohl András döntött úgy, nem szerepel az általa korábban játszott gyerekdarabokban. Ő minden szerepet vissza akart venni, szüksége van arra, hogy minél többet dolgozzon. Úgy tudjuk a színház berkein belül, hogy a vezetőség döntött úgy, inkább nem engedi a világot jelentő deszkákra Andrást – mesélte lapunknak egy, a Nemzeti Színházban dolgozó háttérmunkás.

– Az azonban biztos, hogy a jövő évadban rengeteg új feladata lesz, és annak energiával feltöltődve, maximális koncentráció mellett kíván nekiugrani, nem baj, ha több ideje marad azokra összpontosítani – tette hozzá az informátor.

Természetesen megkerestük az érintettet is, azonban rendkívül szűkszavú volt válaszában.

– A Nemzeti Színház sajtóosztályát kell felhívni, ők válaszolnak majd a feltett kérdésekre – mondta Stohl, majd letette a telefont.

A sajtóosztály sem volt különösebben közlékeny.

– Nem nyilatkozunk – beszélt röviden Gálos Orsolya, a színház kommunikációs vezetője.