Celeb

Ellopták a Viszkis filmjét - Áldozat lett a volt bankrabló

P. J.

Létrehozva: 2018.04.17.

Különös tréfát űz a sors Ambrus Attilával. A Viszkis éveken át rabolta mások pénzét, de most, hogy jó útra tért, ő és a filmes stáb vált áldozattá. A Viszkis című film készítői ráadásul több millió forintjukról is lemondhatnak.

Forrás: Bánkúti Sándor

Lopás áldozata lett Ambrus Attila. Ha csak áttételesen is, de ő is érintett az ügyben, hiszen a róla szóló mozifilm DVD-változatát még a megjelenés előtt feltöltötte valaki az internetre. A kár több millió forint.

Az év elején mutatták be Antal Nimród A Viszkis című filmjét, mely hosszú idő óta az egyik legsikeresebb film lett Magyarországon.

Korunk sajátossága viszont, hogy a népszerű alkotások szinte azonnal felkerülnek a világhálóra. Nem történt ez másként az Ambrus Attila életét bemutató filmmel sem, már a bemutató után kikerült egy rossz minőségű felvétel a mozifilmről, ám azt sikerült hamar eltávolítani.

Most viszont egy olvasónk jelezte, hogy a mestermű már kiváló minőségben teljes egészében letölthető különböző torrent oldalakról, holott a DVD-kiadás csak április 20-án fog megjelenni. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon a filmet forgalmazó Intercom Zrt. mit szól az esethez, és mit tud tenni ellene?

– A mi cégünk forgalmazza a Viszkis-filmet, de „csak” a mozikban. Ma­gyarországon pár helyen még vetítik. Tudunk róla, hogy valaki sajnos feltöltötte online, és dolgozunk azon, hogy kiderítsük, ki volt az az illető, illetve, hogy eltüntessük mindenhonnan az internetről a felvételt.

Hiszen, ha megnézhető a neten, akkor miért vegyen mozijegyet? Az ilyen kiszivárgások sajnos előfordulnak a 21. században. Sok milliós kárról van ilyenkor szó, de a DVD-forgalmazó rosszabbul fog járni – vetítette előre az Intercom Zrt. sajtófelelőse.

Ezek után felkerestük az ADS Service nevű céget, akik a DVD-megjelenésről gondoskodnak. Őket súlyosabban érinti a probléma.

– Szomorúan konstatáltuk, hogy a film alig néhány órával, hogy kikerült az áruházakba, felkerült a különböző illegális oldalakra is. Sajnos annyira általánossá vált a filmek online nézése az illegális csatornákon, hogy sokan nem is tudják, bűncselekményt követnek el azzal, hogy feltöltik és terjesztik ezeket a tartalmakat.

Ezzel nemcsak minket, mint forgalmazót károsítanak meg, hanem az alkotók munkáját és befektetett energiáját is semmibe veszik. Természetesen megtesszük a szükséges jogi lépé­seket, hogy megtaláljuk az elkövetőt.

Ezzel együtt biztosak vagyunk abban, hogy sokan nem elégszenek meg a gyengébb online minőséggel és inkább az eredeti, kiváló kép- és hangminőségben elérhető DVD vagy Blu-ray kiadást választják – adta a választ megkeresésünkre az ADS Service munkatársa, aki azt is elmondta, hogy 2889 forintba kerül az üzletekben a DVD.

Ambrus Attila: Ilyen világot élünk

Kíváncsiak voltunk annak az embernek a véleményére is, akiről szól a film, Ambrus Attilát viszont egyáltalán nem dühíti a kalózkodás. 

– Ilyen világot élünk. Azt gondolom, hogy ez is a film nézőszámát erősíti. Pont tegnap tudtam meg, hogy már meghaladtuk a 380 ezres nézettséget. Ez már mérvadó. Azok, akik bántottak, már csöndesebb lett a hangjuk. Ha ennyi ember megnézte, akkor az már jelent valamit. Ha egy filmet feltesznek egy online oldalra, biztosan nem azért teszik, mert az olyan rossz – fejtette ki véleményét a Borsnak Ambrus Attila.

– Ezen a kiadáson, egyébként fél óráig tovább tart majd a történet, mert olyan jelenetek is lesznek benne, amit a mozikban nem láthattak a nézők. Én egyébként nem szoktam filmeket letölteni. Egyszerűen nincs időm arra, hogy megnézzek bármit is, két hét alatt 5000 kilométert vezettem le, hogy minden előadásomon ott lehessek.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164284_auto_resized.jpg
origo.hu

Megalázta Szoboszlai csapatát a sportvilág 17 éves szupertehetsége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714131613
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164879_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Az Egyesült Államok nagyon-nagyon aggódik Magyarország miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714131613
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714131613
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165050_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Támadás történt a kaposvári plázában: mutatjuk a fejleményeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714131613
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/kGq1EehdRg7d4nA8ZsdD077qM_xM3YKBCwxo-AtUyE4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMDdiMDUxZGUyZDQyMDc5NmEyZGExMDFkYTI1OWVm.webp
Beszólás

Rajongói nekimentek a TV2 sztárjának, fel sem ismerik legutóbbi képén: „Már nem az a lány”

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/BBm89KGEikCqbO70Izrwt_ljcc9qDMYkg9o07tevxuo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q2MGEyMTdkMzI4YzQzZTg4NGJiM2JmM2Q3MjhkYjM1.webp
LEGENDA

„Ez nem munka” - az élő legendának megvan a véleménye Marics Petiékről