Celeb

Életveszélyes Rippel Feri diétája

ozs, kbv

Létrehozva: 2018.05.19.

<p>Néhány nappal ezelőtt Király Lindát és Tóth Verát sértette vérig Rippel Feri, amikor saját diétáját ajánlotta figyelmébe az énekesnőknek. Az úgynevezett ketogén diétát az erőember állítólag tanítja is, ám a Bors által megkérdezett orvos szerint kifejezetten káros ez a módszer.</p>

Kétség nem fér hozzá, hogy Rippel Feri testalkata irigylésre méltó. Igaz, könnyű neki, hisz gyerekkora óta a sportról szól az élete. Ám az erőember állítja, hogy nemcsak a mozgásnak, hanem speciális étkezésének köszönhető kirobbanó formája, amire minden túlsúllyal élő em­bert rá akar beszélni. Szinte megszállottként kampányol a ketogén diéta mellett. Néhány nappal ezelőtt egy elegáns partin Király Lindát és Tóth Verát is lerohanta, hogy meggyőzze őket arról, hogy az ő módszerével egy csapásra megszabadulhatnának a felesleges kilóiktól.

– Hét éve élek keto adaptált állapotban. Az orvosok sajnos nagyon keveset tudnak erről a területről, és ezáltal nem ismerik a hatásmechanizmusát, csak hallottak valamit, esetleg az iskolában tanultak erről pár mondatban. Mint a Kaliforniai Egyetem ösztöndíjas mentoráltja továbbképzéseket és előadásokat tartok – csapott a közepébe Rippel Feri, akit mindenféle nyavalya kínzott régebben.

– Húsz kilóval több vol­tam, nehezen lélegeztem, összevissza vert a szívem, magas volt a vérnyomásom, a gyomortükrözésen fekélyeket, a végbéltükrözésen is mindenféle polipokat találtak, szóval nem voltam jó passzban. Tudtam, hogy változtatnom kell, és az étkezéssel kezdtem. Kiiktattam az étrendemből minden káros anyagot: a tejtermékeket, a liszteket, a cukrokat. Nekem 2 évbe telt, hogy szervizeljem a testemet, és bizony sok idő, legalább 8 hónap volt, hogy a szervezetem beállt a ke­togén életmódra, és elfogadja, hogy nem viszek be szénhidrátot, még ha a fene fenét eszik is – mesélt a kezdeti megpróbáltatásairól az artistaművész. Ám az életmódváltás óta szinte Supermannek érzi magát, s soha többet nem akar másképp étkezni.

A Bors egy belgyógyász orvostól azt kérdezte, hogy ő mit hallott, mit tapasztalt munkája során erről az életmódról? A szakember válasza nagyon nem csengett egybe Feri szavaival, sőt!

– A ketogén diéta alapja a teljes vagy majdnem teljes szénhidrátmegvonás. A szénhidrát a szervezet motorja, ebből nyerjük az energiát, ami nemcsak a mozgáshoz, hanem agyunk működéséhez is kell. Ebben a diétában az energiaszükségletet zsírral pótolják. A cukorbetegeknek ez előnyös lehet, de vesebetegeknek semmiképpen nem – mondta  dr. Szamosi Tamás belgyógyász, hozzátéve: a diéta a szervezet pH-egyensúlyát is fel tudja borítani, savassá tesz, ezért nem ajánlott vesebetegeknek. Igazság szerint sportolóknak sem. – Ahhoz, hogy az izmokat alkotó fehérje épüljön, energia kell. Ha ezt nem kapja meg a szervezet, az izomzat, majd a zsír lebomlik, elfogy az izomzat. Nem tudjuk, hogy meddig folytatható ez a diéta, a gyakorlat­ban ugyanis még nem nagyon találkoztunk olyannal, aki három hónapnál tovább folytatta volna – magyarázta a szakember, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a só- és folyadékbevitelre is fo­kozottan figyelni kell ennél a diétánál.

– Azt javaslom, hogy aki erre adja a fejét, legelőször egy belgyógyászt keressen fel, aki vérvétellel és la­borvizsgálattal megmondja, hogy nincs-e a páciensnek például rejtett vesebetegsége. Ezután pedig kérjük dietetikus segítségét a mintaétrend megalkotásához, ezt senki ne kezdje el szakemberek segítsége nélkül! – intette óvva az orvos a Bors olvasóit.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27424_resized.jpg?avcount=1714037111
origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27421_resized.jpg?avcount=1714037111
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156962_auto_resized.jpg
life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160800_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rafael Nadal ellen játszik: megdöbbent az Alcaraz útján járó csodagyerek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136061_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Nem akarom túlnőni Lacit” – Lukács Laci miatt nem akarta vállalni a Kincsvadászokat a Tankcsapda dobosa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156167_auto_resized.jpg
vg.hu

Magasabb kamatozásra vált a Bónusz Magyar Állampapír

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27419_resized.jpg?avcount=1714037111
origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155305_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Cuki vidra fürdőzött a Balatonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159956_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161379_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Erre ne menj: félpályás útlezárás az M2-esen, három autó ütközött egymásnak

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mdyfu-csX3A3GlEstCCzECKRakaIIaCgBsc9Fd695U8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5N2U1ODYwOTdkYTQ5MDdhOTY3MzdmMTE0YmI2YmE4.jpg
Botrány

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott