Éles fegyverrel lőttek Bruce Willisék

Kemény helyzetbe került Simon Péter őrnagy a Die Hard 5 forgatása közben. A tiszt éles lőszert használt a kamerák kereszttüzében.
Kemény helyzetbe került Simon Péter őrnagy a Die Hard 5 forgatása közben. A tiszt éles lőszert használt a kamerák kereszttüzében.

Ismét Simon Péter őrnagy vezette azt a helikoptert, ami a Die Hard 5-ben szerepel. A pilóta elárulta: éles lövészeten vehetett részt a Honvédelmi Minisztérium engedélyével Bruce Willis csapata, és a tegnap felvett jelenetek valószínűleg kulcsfontosságú epizódjai lesznek a Die Hard ötödik részének.

– Már reggel hétkor megérkezett a forgatócsoport a lőtérre. Részleteket nem nagyon árultak el a filmről, de ahhoz azért nem kellett sok ész, hogy kitaláljuk, nyilván nem a hajmáskéri lőtér lesz a háttér a filmben. Nekik az volt a lényeg, milyen pusztításra képes a Mi–24 gépágyúja – magyarázta Simon Péter őrnagy, a Szolnok Helikopter Bázis repülőműveleti parancsnoka, nem mellesleg a Die Hard 5 sztárpilótája, akit februárban „színes, szélesvásznú bevetés” közben láthatnak a mozirajongók.

– Lőnöm kellett mindenre, ami mozog és nem mozog, tehát „emberre”, épületre, de közben vigyáznom kellett a kétszázmilliós kamerára és egyéb felszerelésekre. Mivel az éles lövészet tényleg nem gyerekjáték, és ezzel a filmesek is tisztában vannak, az embereket bábuk helyettesítették, engem pedig folyamatosan instruáltak, mit csináljak, merre kanyarodjak, mire lőjek. A stáb helikopterére is nagyon kellett vigyáznom, vélhetően nem úgy írták a forgatókönyvet, hogy „leszedem” a rendezőt meg az operatőrt – nevetett az őrnagy, aki azt is elmondta, remekül sikerült a hajmáskéri lőtér „szétbombázása”, így Bruce Willis és csapata a napokban ismét forgatni akar a Magyar Honvédséggel.