Eldrogozta mindenét a Happy Gang énekese

A Happy Gang frontembere megjárta a poklot, pszichiátrián is kezelték. Felesége és barátnője is elhagyta. De Moha túl van a nehezén, és szeretne újra színpadra állni.
A Happy Gang frontembere megjárta a poklot, pszichiátrián is kezelték. Felesége és barátnője is elhagyta. De Moha túl van a nehezén, és szeretne újra színpadra állni.

Fiatal szerelem, Sokáig voltam távol és Kérek egy kulcsot a szívedhez! – csak három abból a megannyi Happy Gang-slágerből, amit az 1990-es években egyszerre énekelt a diszkó népe. A három fiú, Mohaman, Cory és Vitamin pillanatok alatt jött, látott és győzött.

Lá­nyok ezrei rajongtak a bandáért, amely 1999-ben állt utoljára ilyen formában színpadon. Ezért is fogadták kitörő örömmel a retró rajongói, amikor 2011-ben újra összeállt az együttes. Ám az is rögtön feltűnt, hogy a banda a legendás frontember, Mo­haman nélkül nyomul. Pedig Moha – annak ellenére, hogy az elmúlt években megjárta a poklot – él, de nem virul. A Bors munkatársának így mesélt a kálváriájáról.

© Fotó: Bánkúti Sándor

– A 2016-os esztendőt csak arra szánom, hogy anyagilag összeszedjem magam, és visszatérjek a zeneiparba – kezdte Mohaman, aki szemmel láthatólag egyáltalán nem hasonlít tíz évvel ezelőtti önmagára. Az egykori kigyúrt rapsztár nagy árat fizetett a hirtelen jött sikerért, ami majdnem az életét követelte.

– A Happy Gang valójában ugródeszka volt ahhoz, hogy megvalósítsam a gyermekkori álmaimat: rapzenével foglalkozzak. Rengeteg pénzem volt, amit úgy, ahogy volt, fel is éltem. Amellett, hogy saját rapkarrieremet igazgattam, csináltam egy lemezkiadót, ahol általam felfedezett és egyben tehetségesnek vélt rappereknek próbáltam lehetőséget adni, hogy kitörjenek. Amíg volt pénzem, addig haver voltam, aztán amikor elfogyott a della, akkor hirtelen eltűnt mellőlem mindenki. Én közben eldrogoztam mindenem. Volt, amikor napokig haza sem találtam, közben otthon várt a feleségem és a gyerekem. Rá is ment a kapcsolatom – vallotta be Moha zavarba ejtő őszinteséggel.

A tinibálványból a gengszterraperekhez átigazolt sztár csak akkor kapott észbe, amikor már nem csak a családját, hanem az addig felhalmozott összes pénzét is feláldozta a hedonizmus oltárán. Rájött, hogy a napi több gramm droggal fölöslegesen mérgezi a szervezetét. De már késő volt.

– Miközben letettem a szereket, elkezdtem a fénytesttel, energiagyógyászattal, sámánizmussal, a ninccsel és a semmivel, illetve a dimenzióutazásokkal ismerkedni – mesélt az őt megmentő ezoterikus tanokról, amelyeket a témával nem foglalkozóknak elég nehéz megérteni. Ám Mohánál működött ez az életfilozófia. Újra felvillant a re­mény.

– Egy energiagyógyászat-tanfolyamon megismerkedtem egy lánnyal, akivel egymásba szerettünk. Az első házasságomból van egy 22 éves fiam, ettől a szerelmemtől pedig egy kislányom született. Sajnos ő is ott hagyott. Egy ideig eltűrte, hogy hallom az univerzum hangjait, később azonban már bolondnak nézett. Egy ilyen nővel nem tu­dok mit kezdeni, és sajnos ő sem tudott mit kezdeni velem. Közben anyám tanácsára megfordultam a pszichiátrián is, mert azt hitte, meghülyültem, amikor mondtam neki, hogy hallom a hangokat – mesélte Mohaman, aki az­óta már elhagyta az intézményt, és rendezte a kapcsolatát édesanyjával. De úgy érzi, még mindig van mit tennie, hogy megtalálja azt az utat, amiért e világra született.

– Újra azt akarom csinálni, amit annak idején: színpadon állni és szórakoztatni a közönségemet.

Beleszeretett a zenébe

Mohaman 1972. augusztus 22-én látta meg a napvilágot. Gyerekkorában beleszeretett a zenébe, és már akkor elhatározta: híres lesz. Volt osztálytársaival 1993-ban megalapította a Happy Gang együttest. A Kérek egy kulcsot a szívedhez dal 1996-ban az ország legtöbbet játszott hazai felvétele volt. Több mint 800 ezer eladott hanghordozón jelentek meg dalaik, 1999-ben a banda azonban passzivitásba vonult. Mohaman 2000 elején szólókarrierbe kezdett.