Elcsábította Ábel Anitát Vajna TV2-je

Meglepő fordulat, hogy a kormányt legádázabban kritizáló műsorból, a Heti Hetesből az Andy Vajna érdekeltségeibe tartozó TV2-höz szerződött a színésznő. Anita nem fél a váltás miatt várható politikai támadásoktól.
Meglepő fordulat, hogy a kormányt legádázabban kritizáló műsorból, a Heti Hetesből az Andy Vajna érdekeltségeibe tartozó TV2-höz szerződött a színésznő. Anita nem fél a váltás miatt várható politikai támadásoktól.

A hazai televíziózás egyik leghűségesebb képviselője döntött úgy, hogy csatornát vált. Ábel Anita a TV2 képernyőjén folytatja televíziós pályafutását. A színésznő több mint tizenöt éve dolgozik az RTL-nél, 2001-ben kezdte a reggeli műsorban, majd egy kis időre átigazolt a királyi tévéhez, de 2012 óta ismét a legnézettebb kereskedelmi csatorna arca volt az RTL II-re került Heti Hetes állandó szereplőjeként. Más műsorokban azonban nem kapott feladatot, talán ebből lett elege Anitának, aki most úgy döntött, nem vár tovább a nagy lehetőségre.

A Bors információi szerint a TV2 komoly ajánlattal kereste meg, kiemelt szerepet szán neki. Anita igent mondott, így szakmailag fejlődhet, de döntésének ko­moly visszhangja is le­het. Mert, ugye, furcsán néz ki, hogy a jelenlegi kormánypártot vitriolos humorral vagy sokszor kemény szavakkal kritizáló közszereplő leigazol a Vajna-féle TV2-höz.

Vajon felkészült a színésznő arra, amit a baloldaltól kap?

– Betegesnek és már-már má­niákusnak tartom ezt a megközelítést, mert a tévé mégiscsak a nézőknek szól, aki meg egyet akar, kikapcsolódni – válaszolja Ábel Anita. – Nem az ér­dekli, ki szerepel a cégjegyzékben, hanem az, hogy mit és kit lát a dobozban. Én feladatokkal foglalkozom és felkéréseket ítélek meg, valamint azt, hogy milyen csapatban dolgozhatok. A néző távirányítóján a gombok nem politikai pártokat vagy befektetőket kapcsolgatnak, hanem műsorokat – magyarázza a színésznő. – A változás jó, a változás kell. Egyébként a Reggeli 2005-ös megszűnése óta nem állok szerződéses kapcsolat­ban az RTL Klubbal, így – bár jól hangzik – nem volt mit felmondani.

Anita tehát eljött, a döntését pedig tiszteletben tartották az RTL-csoportnál. A Heti Hetes tagjai­nak pedig máris hiányzik a jó humorú kollegina:

– Biztosítottak arról, hogy hiányozni fogok nekik, és sok sikert kívántak, majd hozzátették, büszkék rám. Ilyen kollegiális szeretet csak keveseknek adatik meg, és nekem nagyon jól esett – mondja Anita, aki a Bors olvasóinak azt is el­árulja, hogy nem csak a gyermek-tehetségkutatóba invitál­ták: – Több műsorról is beszélünk, de még nincs pont a mondatunk végén – fejtegeti, majd amikor azt kérdezzük tőle, hogy esetleg elvállalna-e egy komplett showműsort is, mondjuk olyat, mint Szulák Andrea beszélgetős műsora, így válaszol: – Persze, hiszen, most is van hasonló feladatom, és a műfaj nagyon közel áll hozzám.

Ábel Anita egyébként még egy darabig látható lesz az ATV képernyőjén A nő háromszor című műsorban, de nem tudni, meddig maradhat ott.

– Még a jövő zenéje, de úgy vélem, hogy megfelelő feladatok mellett egy fenékkel egy lovat kell megülni, azt viszont teljes erőbedobással és maximálisan beleadva mindent.