Elásott hullát találtak Lajcsi birtokánál

Egy fiatal nő holttestére bukkantak az előzetesben ülő zenész birtoka melletti szántásban. Gyilkosság történt, Lajcsi családtagjait megdöbbentette az eset.
Egy fiatal nő holttestére bukkantak az előzetesben ülő zenész birtoka melletti szántásban. Gyilkosság történt, Lajcsi családtagjait megdöbbentette az eset.

A világ egyik legnyugalmasabb helye volt egy évvel ezelőtt Boldogasszonypuszta. A település alig tucatnyi lakóját a madárcsicsergésen kívül semmi sem zavarta meg.

Tavaly tavasszal aztán egy csapásra véget ért ez az idilli élet, amikor a víz-, a gáz- és a villanyszolgáltató munkatársai megjelentek a település leghíresebb lakója, Lagzi Lajcsi birtokán. Az ellenőrök lekötötték Lajcsiékat a rendszerről, ők voltak az első váratlan vendégek a faluban. Októberben már kommandósok ugráltak be az udvarba, a családfőt és feleségét bilincsbe verve hozták ki, Lajcsi előzetesbe került, a település élete pedig egyik napról a másikra megváltozott. Volt, hogy kutatócsoportok a birtok mellett a földet ásták illegális gázvezetéket keresve, aztán tartályokat kerestek. Máskor búvárok érkeztek, akik a tó alját fésülték át, kocsik és kincsek után kutatva.

© Fotó: Cser Dániel

A falu élete ma már sokkal jobban hasonlít egy amerikai gengszterfilm helyszínére, mintsem egy átlagos, Esztergom megyei kis magyar településére. Pláne a tavalyi esztendő utolsó napjai óta. Merthogy a fent leírt események sajnos mind eltörpülnek a legfrissebb történések mellett:

– A falu­siak több mindent mondanak: vagy kutya ásta ki, vagy va­dászok ta­lálták meg, de az biztos, hogy valaki bűncselekményt követett el, mert eltemette ide azt a szerencsétlen fiatal nőt – kezdi mondandóját a falu egyik lakója, aki véletlenül lett szem- és fültanúja a település története legdurvább bűntényének.

– December harmincadikán megjelentek itt a rendőrök, megálltak Lajcsi birtoka szélénél. Biciklivel mentem utánuk, hogy lássam, mi történt – meséli informátorunk, aki fotókat is ké­szített a bűntett helyszínén, amiért természetesen jár a 15 ezer forint.

– Bár nem en­gedtek közel, hallottam, hogy egy fiatal nő testét találták meg a földben. Elásták, de nem túl mélyre, így ke­rül­hetett elő. A falusiak azt pletykálják, hogy egy győri nő lehet, akit ismeretlen szlovákok ástak el… Akárki volt, sokkoló ez az egész, ebben a fa­luban eddig a legnagyobb bűneset az volt, amikor elloptak két disznót, de azokat este már vissza is adták a gazdájuknak, mert nagyon hamar lebuktak.

Lajcsi családja, Boglárka és a gyerekek a Bors munkatársától értesültek a szörnyűségről. Ügyvédjükön keresztül annyit mondtak, nagyon megdöbbentek a hír hallatán, elképzelni sem tudták, hogy egy halottól pár száz méterre töltik a mindennapjaikat.

A férj a gyanúsított

Egy ma (péntek) reggel negyed hétkor kiadott rendőrségi közlemény szerint miután egy komáromi férfi december 30-án délután Mocsa közelében egy nő holttestére bukkant, az orvos a helyszínen idegenkezűséget állapított meg. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Másnapra a nyomozók azonosították az elhunytat. Kiderítették, hogy a Győri Rendőrkapitányság kereste eltűntként. A rendőrök január 6-án, azaz e hét szerdán gyanúsítottként hallgatták ki az asszony férjét, a 45 éves, tatabányai B. Róbertet. Őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.