Ed Sheeran harcba száll a trónért

Popsztárral dolgozik Havas John, napjaink legnépszerűbb brit énekese, Ed Sheeran ugyanis szerepet kapott a Trónok harcában. A Shape of You gigasláger előadója számára ez édes teher: egyrészt imádja a sorozatot, másrészt rajongásán milliók osztoznak, ezért nagy rajta a nyomás, hogy megfelelően teljesítsen. Annyira azonban nem kell izgulnia, mivel kameózik, azaz önmagát kell alakítania a júniusban debütáló hetedik, utolsó évad néhány jelenetében. A texasi SXSW filmfesztiválon a készítő, David Benioff és Dan Weiss elárulta, hogy „már egy ideje le akarták foglalni” a népszerű vörös hajú zenészt. Azt azonban még nem fedték fel, milyen szerepet kap az énekes a fantasy világában.

Az énekesnek juta-lom, hogy szerepelhet a kedvenc sorozatában © Northfoto

A Variety című portál információi szerint egyáltalán nem biztos, hogy énekelni fog – sőt talán annyira el lesz maszkírozva, hogy szinte fel sem lehet majd ismerni. Megjelenésének nemcsak a nézők örülhetnek, az egyik főszereplő, Maisie Williams is elvakult Sheeran-rajongó. Egy másik női szereplő, Sophie Turner, bár örül a meglepetésvendégnek, vérbeli Justin Bieber-imádóként az ausztrál énekes szereplésének jobban örült volna.

A sorozatban nem először tűnik fel zenész, néhány jelenet erejéig megmutatta magát néhány Coldplay-, Mastodon-, Of Monsters and Men- és Sigur Ros-tag is. A rendezők a rossz hírt hagyták a végére: a nyolcadik évad csupán hat részből fog állni. Ez azonban valószínűleg még nem a vég, állítólag kilencedik évadra is készülhetnek a fanok.