Dühöng a Kártyavár sztárja: Átvertek

Gázsija miatt akadt ki: egy egész évadon át azt hitte, többet visz haza.
Gázsija miatt akadt ki: egy egész évadon át azt hitte, többet visz haza.

Dühös Robin Wright, a House of Cards, itthon Kártyavár címen futó tévésorozat női főszereplője. A színésznő úgy érzi, palira vették: a sorozat legutóbbi évadát abban a tudatban forgatta végig, hogy ugyanannyi gázsit kap, mint a másik főszerepet játszó Kevin Spacey. A minap azonban megtudta, nem sikerült kiharcolnia a producereknél a nemek egyenlő elbírálását.

– Megnéztem a statisztikákat, és kiderült, hogy a karakterem egy időszakban népszerűbb volt a nézők körében, mint Keviné, ezért gázsiemelést kértem. Azt mondták, hogy Kevinnel azonos díjazásban részesülök, és hittem nekik, de rájöttem, hogy ez nem igaz… – háborgott a Rhapsody magazinban Wright, aki a sorozatban Claire Underwoodot alakítja.

A házaspárt alakító színészek egyformán kimagasló alakítást nyújtanak, de a ázsijuk még nem egyenlő

Spacey állítólag félmillió dollárt kapott epizódonként, míg partnere 420 ezret. A gyártó cég azzal indokolja a különbséget, hogy az előbbi kezdettől producere is a sorozatnak, míg a női főszereplő „csak” ügyvezető producer.

A Kártyavár napjainkban játszódik Washingtonban. A történet központi figurája egy házaspár, Frank Underwood, akit Kevin Spacey alakít, és felesége, Claire. A férj Dél-Karolina ötö­dik választókerületének képviselője, valamit a demokrata párt frakcióvezetője, aki nem kapja meg a hőn áhított kinevezést az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának élére, ezért feleségével karöltve erkölcsi gátlásoktól mentesen törnek hatalomra. A Netflix sorozata, amelynek első évadát rögtön kilenc Emmy-díjra jelölték, zseniá­lisan mutatja be a politikai manipulá­ciók világát.