Dráma: Szikora Robit elhagyták a gidái

Leléptek a gidák, és velük együtt a menedzser is: Szikora Robert kénytelen új csapattal és me­nedzs­ment­tel nekivágni az évnek az X-Faktor után.
Leléptek a gidák, és velük együtt a menedzser is: Szikora Robert kénytelen új csapattal és me­nedzs­ment­tel nekivágni az évnek az X-Faktor után.

Néhány napja még arról írtunk, az R-Go-gidák tanulmányaik miatt léptek le az együttestől, mára azonban kiderült, ez csak részben igaz. Ráadásul nemcsak ők mondtak fel Szikora Róbertnek, hanem a menedzsere is.

Kinga öt évet húzott le „csikidamolással”, és ő segített kiválasztani tavaly a partnerét a castingon. A Borsnak elmondta, már rég befejezte a tanulmányait. – Csodás élményekkel gazdagodtam az elmúlt öt évben az R-Go együttesben. Sokat köszönhetek a csapatnak. Még tinilány voltam, amikor bekerültem, tehát bátran mondhatom, hogy sok tapasztalatot szereztem.

Mindig örömmel fogok visszagondolni életemnek erre a korszakára, de eljött az idő, hogy új kapukat nyissak ki magam előtt. Szeretnék új ismereteket szerezni, más területeken kipróbálni magam, ezért úgy döntöttem, hogy a jövőben nem veszek részt a zenekar életében – közölte lapunkkal Kinga.

A menedzser, Hamza Zoltán a tehetségkutató után közölte döntését Szikorával. – Az X-Faktor után felmentem Robihoz, és megköszöntem neki az elmúlt tizenhárom évet. Ebben az időszakban egyszerűen nyaralni sem voltam, a családommal, sze­ret­teim­mel sem tudtam foglalkozni. Kellett a váltás, az új kihívás, így elindultam egy másik úton. Búcsúzásképpen kaptam egy szép szuvenírt is – mondta Hamza Zoltán.

Kerestük a másik gidát, Noémit (akit egyébként a Bors segített kiválasztani), de ő nem kívánt nyilatkozni. A volt menedzser elárulta róla: a lány iskolába jár, tánciskolában oktat, és időhiányra hivatkozva búcsúzott el az együttestől. – Barátsággal váltunk el Zolival – magyarázta Szikora Róbert. – A gidákkal más a helyzet, az elmúlt évtizedekben megszoktam, hogy cserélődnek.

Lélekben ez most már nem ugyanolyan, mint a ’80-as években, amikor szinte éjjel-nappal együtt voltunk mindnyájan, stúdióztunk, koncerteztünk, főztünk. Megértem, hogy ma már csak úgy tudnak talpon maradni a fiatalok, ha több lábon állnak. Az X-Faktorból két táncoslánnyal folytatjuk. Táncolni mindenki tud, de ők ketten azt a pluszt is hozzák, ami a „gidasághoz” kell.