Celeb

Dolly: A tucatság nekem nem jön be

A. T.

Létrehozva: 2014.03.02.

Egy pesti szálloda aulájában találkoztam Dollyval, aki zenésztársával, Kékes Zoltánnal érkezett az interjúra. Jókedvű nevetésünk percek alatt megtöltötte a teret és felhívta ránk a többi vendég figyelmét. A megbeszélt egy óra helyett közel két órán keresztül sztorizgattunk.

1. Bevallom, nagyon meglepődtem, hogy nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is ennyire extravagáns a külseje. Ottragadt a tekintetem a kék színű haján...

Nem az egész kék, csupán egy tincs, az is póthaj. Elárulom, volt ez ma már piros is. Attól függ a színe, hogy milyen ruhát viselek. Szeretem, ha olyan összképet sugárzok, amit megnéznek az emberek, ahogy most te is.

Világéletemben úgy néztem ki, hogy abból csak egy volt. Mindig kell egy kis finomság, amitől nem vagy egy tucat. A tucatság nekem nem jön be. Az ember próbáljon meg a lehetőségeihez képest minden helyzetben a legjobban kinézni. Én még az utcára sem megyek ki festetlen arccal, kócosan, és az otthoni ruháimat is megválogatom.

2. Nemcsak a ruhatára, hanem a neve is egyedi. Szülei a hagyományos, Mária névre keresztelték, de olyan, mintha titkolná. Miért? És hogyan lett egyáltalán Dolly?

Nem szégyellem a nevem. Sőt! Nagyon is szép. Ez egy bizonyos magyar család ősi neve, egykor még kastélyunk is volt. Egyszerűen túl sokan voltunk Máriák az általános iskolában, és ezt megelégeltem. Elővettem az angol szótárat és kiválasztottam a Dollyt. Könnyű leírni, dallamos, jól hangzik. Annyira ragaszkodtam a Dollyhoz, hogy egy idő után már a szüleim is így hívtak.

3. Úgy tudom, nem is énekesnőnek, hanem matematikusnak készült. Valljuk be, a kettő elég távol áll egymástól.

Majdnem az is lettem. Aztán a jelentkezési lapomra a matematika-fizika szak csak a második helyre került. Elsőnek a színművészetit jelöltem be, ahova elsőre felvettek, majd ki is rúgtak. Oszter Sándorral, Paudits Bélával, Cserhalmi Györggyel jártam egy évfolyamba. Pár hónap után viszont elvesztettem a lelkesedésemet és úgy éreztem, mégis a matematikát kellett volna választanom.

A színművészetin link voltam. A félévi vizsgára aztán összeszedtem magam, de órákig tartó tanácskozás után végül menesztettek. Felajánlották, hogy jelentkezés nélkül átmehetek egy másik egyetemre, csak nevezzem azt meg, de büszke voltam. Nem kértem a segítségükből. Egy érettségivel azonban nem sok mindenhez lehetett kezdeni. Elmentem a Füszérthez dolgozni. Három évig voltam ott, aztán a mentőszolgálathoz kerültem. Eszem ágában sem volt énekesnőnek lenni.

4. Évekig irodai alkalmazottként kereste a kenyerét, miközben lassan énekesnői karrierje is beindult.

Igen, én egy normális, polgári foglalkozású ember voltam a Budapesti Mentőszervezet igazgatóságán. A vezető főorvosnak voltam a titkárnője, asszisztense, munkaügyise, amolyan mindenese. Mondhatni, kisfőnökként tevékenykedtem.

Nagyon szerettem, nem akartam otthagyni. Egy éven keresztül a kettőt együtt csináltam. A kollégáim nem is tudták, hogy énekelek, míg egyszer nem mondtam nekik, hogy benne leszek a tévében. Teljes ledöbbenés volt. Azt hittem, kirúgnak, de nem. Végül fel kellett mondanom. A kettő együtt nem ment.

5. Első nagy sikereit Fenyő Miklósnak köszönheti, aki 1980-ban bevette a népszerű Hungária zenekarba. Ön lett az egyetlen nő a fiúcsapatban.

Kitalálták, hogy kellene egy lány is zenekarba. Kékes Zoli javaslatára felhívtak, aztán találkoztunk. Izgultam. Szépen felöltöztem. Egy kolléganőmtől még egy bordó csizmát is kölcsön kértem, a derékig érő hajamat lófarokba fogtam, és ki­sminkeltem magam.

Aztán majdnem elájultam, mikor megláttam Fenyőt a nagyon fényes piros dzsekijében. A fiúknak minimum vállig érő haja volt. Az egyiknek bajsza, szakálla és hosszú frufruja is volt. Az egész arcából csak a szemét láttam. Na, ő volt a Szikora. Engem meg mindenki úgy bámult az egyszerű kis kosztümömben, mint mikor a lovakat mustrálják. Iszonyatosan zavarban voltam. Aztán, amikor végre kaptam egy mikrofont, oldódott a hangulat. Megtetszettem nekik, elkezdtünk közösen próbálni.

6. Nem kellett sok idő és beilleszkedett a csapatba. Külsőleg is. A kiskosztümöket például popdívás ruhákra cserélte.

Azt mondták, majd ők átalakítanak. Fenyő felöltöztetett. Elindultunk a Szent István körúton , becsöngettünk mindenhova és ötvenes-hatvanas évekbeli ruhákat, kiegészítőket kértünk. Megnyerőek lehettünk, mert egy csomó jópofa dolgot beszereztünk. Jó szívvel emlékszem ezekre az évekre.

7. A szekér azonban csak három évig futott közösen. Haragban váltak el, majd új karriert kezdett a Dolly Roll-lal.

Igen, volt harag. Olyan is volt, hogy nem beszéltem Fenyővel tizenegy évig, aztán kibékültünk. Két dudás nem fér meg egy csárdában, hat meg pláne nem. Mindannyian erős akaratúak, egyéniségek voltunk. Aztán, amit akkor sérelemnek éreztünk, az az idő múlásával megváltozott, és már nevetni is tudtunk rajta.

Kellemes időszaka volt az életemnek és azt azért ne felejtsük el, hogy mégiscsak velük lettem országosan ismert. Manapság, órákig el tudunk beszélgetni a régi szép időkről, ha összefutunk, de már mindenki csinálja a saját dolgát.

8. Apropó népszerűség. Rivaldafényben él, de mégis titokzatosan. Alig tudunk valamit a magánéletéről, a szerelmeiről, és arról, miért nem született gyermeke.

Nem érzem szükségesnek, hogy ezeket az információkat mással is megosszam. Én vagyok, aki vagyok. El kellett döntenem, hogy mennyit mutatok magamból. Rengeteg információ kerül így is napvilágra rólam, és nagyon picike az a rész, ami megmarad nekem. Ide pedig nem engedek be senkit. Kell lennie egy területnek, ahol feltöltődöm. Akinek nincs ilyen, az kiég. Engem sem érdekelt soha másnak a magánélete.

9. Miből áll önnek a feltöltődés?

Hú, nagyon sok mindenből. Egy házban lakom, aminek a kertjében sokat játszom a kutyáimmal. Rengeteget festek. Vagy kétszáz kép sorakozik a házamban. A festőasztalom össze van kötve a számítógép monitorával, így a művemet ott is azonnal látom. Ezenkívül imádom a játékokat, az Ipadet például csak erre a célra használom. Szívesen foglalatoskodom a fellépőruháink megtervezésével is.

10. Ismét egy kényes részéhez érkeztünk, az életkorához. Árulja el, hogyan tartja formában magát?

Nem értem, miért kell mindig előtérbe tolni az életkort? Nem ez számít. Aki akarja, úgyis utána nézhet. Világéletemben sportoltam. Úsztam a Fradiban, atletizáltam, kajakoztam, vitorláztam, kerékpároztam, és tíz évig keményen lovagoltam.

Most már csak a kertemben rohangálok, de szívesen lovagolnék újra, már ha lenne rá időm. Egyébként ez nagyrészt genetikai adottság. Kétezer óta frissen kipréselt búzalevet iszom, ez sok betegségtől megóvott. Szeretem az egészséges dolgokat. Például nem eszem semmiféle készételt, gyorskaját. Ha tehetem, mindent magamnak főzök.

+1. Azt rebesgetik, hogy film készül a Dolly Roll sikertörténetéből.

Igen, elindult valami. Érkezett hozzánk egy felkérés, és néhány megbeszélésen már túl vagyunk. Egyelőre részleteket nem tudok mondani. Azt ugyan nem befolyásolhatom, hogy az én bőrömbe ki bújik majd, de azt, hogy milyen mondatokat adnak a szájába, már igen. Vagyis sok mindenbe lesz beleszólásunk.

A Dolly Roll-sztori

A Dolly Roll 1983-ban alakult. Az erdeti csapat felállása a következő volt: Dolly, Kékes Zoltán, Novai Gábor, Fekete Gyula, Flipper Öcsi és Zsoldos Gábor.
Dolly és a Huligánok névre keresztelték magukat, aztán a Rock and Rollos, majd a Dolly Rolli került terítékre. Végül egy riporthoz kellett a végleges nevük, és Kékes Zoli a Dolly Rollt diktálta be.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145665_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, hová költözött a kispesti baloldali pénzszivattyú - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27222_resized.jpg?avcount=1713564911
origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139002_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144868_auto_resized.jpg
ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142134_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27220_resized.jpg?avcount=1713564911
origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713564911
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713564911
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142415_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mérgezett hamburgert evett a kislány a népszerű gyorsétteremben, maradandó agykárosodása lett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135372_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálalt az uralkodó bizalmasa: ilyen volt valójában II. Erzsébet királynő

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/iAf_dNB5Qmol82puOI69Fa_tjYLlEM8DZ5xvAsnxKOQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YxYzA5YzhiOWY3ZTRjOTZiODA5MDIwYTA4MDU5MTUy.jpg
Divat

A Next Top Model Hungary zsűritagja elárulta, mitől szép egy nő valójában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt