Celeb

Dobó Ági: Megtanultam nemet mondani

A. T.

Létrehozva: 2018.06.24.

Állandó pörgésben él, melyet élvez, de pontosan tudja, a túlterhelt szervezet hamarabb megbetegszik. Dobó Ági épp ezért a közelmúltban úgy döntött, megtanulja az elengedés folyamatát is.

– Egy anyuka vagyok, aki jól érzi magát a bőrében, miközben olyan dolgokat csinál, amiket szeret – mutatja be önmagát Dobó Ági, és hozzáteszi, hogy bár minden jelzőre büszke, mégsem feltételenül örül, ha neve mellé biggyesztik, hogy szépségkirálynő, blogger vagy vlogger, mert ezek csak címkét ragasztanak az emberre, ő pedig ezt szeretné el­kerülni.

Rendszeresen vlogol

Tény azonban, hogy vlogjainak köszönhetően rendszeresen bepillanthatunk az ő és családja életébe. Kisfiai, a négyéves Beni és a másfél éves Nataniel a szemünk előtt cseperednek, a gyereknevelés nehézségeit pedig édesanyjuk egy percig sem titkolja. A szoptatás fájdalmairól éppolyan természetesen beszél, mint például a játszóterezés szabályairól. Kétségkívül ez sikerének kulcsa. Gyereket nevel, dolgozik és épp egy építkezés kellős közepén tartanak párjával, Csabival. Mindezek persze nemcsak lelkileg, hanem fizikailag is igénybe veszik a törékeny testalkatú anyukát.

Gyógymasszőrhöz jár hetente

– Nagyon jól ismerem a testem, érzem a rezgéseimet. Azonnal jelez, ha túl van terhelve, pontosan érzem a hátam, vállaim melyik részére rakódik le a stressz és milyen csomó alakul ki ebből – vallja be Ági, nem titkolva, hogy ő alapjáraton is a stresszelők táborába tartozik. Ebből adódóan bőven vannak lerakódások az izmaiban. – Hetente egyszer gyógymasszőrhöz járok, aki egyben kineziológus is. Ha szükséges, beszélgetünk, de leginkább a masszírozásról szól az a hatvan perc, amit nála töltök. Ilyenkor tudom igazán kiengedni a fáradt gőzt. Nekem szinte ez az egyetlen énidőm, és nagyon jó érzés, hogy ekkor nem csörög a telefonom, nincsenek okoskütyük, nem gondolkodom, csak lazítok.

Felismerte a gyengeségeit

Az idén harmincadik életévébe lépő Ági azt sem titkolja: a stressz egy részét a megfelelési kényszer okoz­za. Nem szeret csalódást okozni, dolgozni viszont annál inkább, ezért eddig igyekezett a hozzá érkező felkérésekre mindig igent mondani, de eljött a pont, amikor megálljt kellett parancsolnia eme tulajdonságának.

– Azt mondják, a felismerés a legnehezebb, ezért örülök, hogy felismertem: nem jó tulajdonság, ha nem vagyok képes nemet mondani, és ezen változtatnom kell. Úgy érzem, ez nekem egy folyamatos terápia. Tanulok közben. Az elmúlt hetekben úgy alakult, hogy több megkeresésre is nemet kellett sajnos mondanom. Eleinte rosszul érintett érzelmileg. Csabának és nekem is rengeteg feladatunk van jelenleg, készül az új otthonunk, közben két gyereket nevelünk, mindketten dolgozunk. Fizikálisan egyszerűen nem voltam képes többet vállalni, de beláttam, jobb ez így. Ági reméli, azáltal, hogy ráébredt, sem a saját, sem a családja lelki-testi egyensúlya érdekében nem hajthatja túl magát, stresszmentesebb életet élhet majd. Ennek bizonyára Beni és Nataniel fog a legjobban örülni…    

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163383_auto_resized.jpg
origo.hu

Szenzációs magyar sikerekkel indult a cselgáncs-Eb

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27458_resized.jpg?avcount=1714120216
origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164149_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163772_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Szürke a cella” – nyílt levelet írt magyar börtönéből az olasz antifa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164010_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162630_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27459_resized.jpg?avcount=1714120216
origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714120216
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163477_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lehet a baj: komoly döntést hozott a királyi család Katalin hercegné állapota miatt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/_GLmKoIE-qWf73n0l6qVzqQzKTq8XVuSeD849I6RZQ8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q2MGEyMTdkMzI4YzQzZTg4NGJiM2JmM2Q3MjhkYjM1.jpg
LEGENDA

„Ez nem munka” - az élő legendának megvan a véleménye Marics Petiékről

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában