Celeb

Döbbenet! Nem Takáts Tamás, hanem fia énekelt!

kbv

Létrehozva: 2015.08.23.

Harminchat éve, vagyis fennállása óta nem fordult elő olyan a Karthagóval, ami augusztus 20-án. Takáts Tamás nem volt jelen a legendás együttes koncertjén. Nem, a banda nem indult bomlásnak.

„Váratlan egyeztetési probléma miatt, 36 év óta először, nem az eredeti felállásban játszott a zenekar!” – tudatta Facebook-oldalán a Karthago, ami sok más, a politika viharában vagy éppen az anyagi érdekek ellentétében megtépázott hazai rockbandával szemben éppen arról volt híres, hogy fennállása óta az eredeti formációban játszott.

Nem csoda, ha a rajongók egyből a szívükhöz kaptak, ám az együttes tagjai mindenkit megnyugtattak, a koncert így is „családban maradt”. Takáts Tamás helyett ugyanis a Rising Start is megjárt fia, Máté énekelt.

A hasonlóság egyébként megdöbbentő apa és fia között, ha valaki a történtek tudomása nélkül nézi a helyszínen készült fotókat, azt gondolhatja, hogy tréfát űz vele a szeme, és a 21 éves Tamást látja. És állítólag nem volt más a helyzet azokkal sem, akik hangot is kaptak az augusztus 20-iki túristvándi koncerten: Máté tökéletesen hozta az édesapját.

– Mindenki tudja: a Karthagótól külön, a saját Blues Bandemmel is játszom, de mindig a Karthago élvezi az elsőbbséget. Most azonban az a hiba csúszott a programba, hogy elfelejtettünk egyeztetni, és nekem lekötött koncertem volt a kőbányai bluesfesztiválon, amit nem tudtam lemondani – magyarázta Takáts Tamás.

Amikor kiderült, hogy Takáts semmiféleképpen nem lehet jelen a Karthago-koncerten, az együttes le akarta mondani a vidéki fellépést, ők ugyanis elvből nem játszanak Karthago-dalokat bármelyik bandatag jelenléte nélkül. Az ottani szervezők viszont ragaszkodtak hozzá, hogy a Karthago szórakoztassa a közönséget. Ekkor utolsó mentsvárként felmerült Máté neve, akinek mindössze 2 napja volt próbálni az együttessel.

– Azt mondtam neki, kétféleképpen ne merjen énekelni. Túl rosszul, mert akkor szégyent hoz rám, és túl jól se, mert a végén lecserélnek – bolondozott a büszke édesapa. Mátéval viszont semmi baj nem volt, az atyai jótanácsoknak és a kisgyerekkorától magába szívott zenének köszönhetően kívülről fújta a legendás nótákat, hangjában és színpadi mozgásában is édesapja figuráját hozta.

– Tudom, hogy marha tehetséges, de neki meg ne mondják, még elbízza magát! – viccelődött tovább Takáts Tamás, aki kisfiúként tiltotta az énekesi pályától fiát, ugyanis úgy gondolta, a zene nem biztos megélhetés, tanuljon inkább valami „rendes” szakmát.

Mátéból azonban nem lehet kiirtani a művészetet és a rock szeretetét. Már háromévesen énekelt, és mindig is színpadra vágyott, jelenleg színjátszást tanul. Talán éppen ez az, ami miatt nem is igen járt gyerekként Karthago-koncertekre.

– Direkt nem néztem sokat apát, de a nagyobb koncertekre azért mindig elmentem. Nem akartam, hogy túlságosan rám ragadjon az ő színpadi jelenléte, nehogy később azzal vádoljanak, túlságosan őt utánzom. Az azért persze nagyon jó, ha hozzá hasonlítanak – mondta a Borsnak Máté, aki bár fiatal kora ellenére is rutinos előadó, meglehetősen félt a Karthagóval egy színpadra lépni.

– Nem kis ember helyett, nem kis emberek mellett kellett helyt állnom. Legendákkal színpadra lépni óriási megtiszteltetés, fantasztikus érzés volt – magyarázta Máté. A különös szerepcserés időutazás pedig nem csak apának és fiának volt nagy élmény, hanem a zenekar többi tagjának is.

– Máté tiszta apja, a közönség is hamar elfogadta, óriási siker, vastaps fogadta. Minden nótát hibátlanul tudott, nagyon jól felkészült. Tényleg olyan volt, mintha a 36 évvel ezelőtti Tamást látnám magam mellett. Ezen a kivételes estén egyszer megengedhettük ezt – mondta elismerően Szigeti Ferenc. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161805_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714085713
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159781_auto_resized.jpg
vg.hu

Nem tetszenek Brüsszelnek a magyar autópályák: eljárás indul, de a kormány sem hagyja annyiban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155306_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714085713
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja