Dióssy Klári: Jakupcsek sok sikert kívánt nekem

Borzasztó nehéz volt Dióssy Klárinak átvenni a Ridikül műsorvezetését Jakupcsek Gabitól. Meglepő, de nagyrészt éppen a legendás elődjének köszönheti, hogy ez sikerült.
Borzasztó nehéz volt Dióssy Klárinak átvenni a Ridikül műsorvezetését Jakupcsek Gabitól. Meglepő, de nagyrészt éppen a legendás elődjének köszönheti, hogy ez sikerült.

Kapott hideget, meleget az első adás után Dióssy Klári, aki a Család-barát című élő műsorból került Jakupcsek székébe. Nem is lehetett sok kedvességet várni Gabi rajongóitól, még akkor sem, ha nyilván nem Klári tehetett arról, hogy Jakupcseket kirúgták. De szép számmal akadtak olyanok is, akik biztatták, akiktől pozitív kritikát kapott: „Bájos, őszinte, barátságos a mosolya. Nem hebeg-habog, tudja, mit akar. Magabiztos, kedves nő, nem nagyképű. Jól kérdez, jó a ritmusa, humoros.”

– Kell a muníció, a dicséret, mert lelkileg nehezen élem meg ezt a helyzetet – mondja Klári a Borsnak. – Ez nyilván érthető. Két hete kaptam a felkérést, hogy én leszek a Ridikül új műsorvezetője. Azon vagyok, hogy jó legyek, jó műsorom legyen és megnyerjem a nézőket.

Klári mindig nézte a magazinműsort, már csak azért is, mert nagyon tiszteli Gabi munkáját.

– Akkor kezdtem a pályát, amikor még volt az M1-en a Napközi, amit Gabi és Szily Nóra vezetett. Felnézek rá, jó viszonyt ápolunk. És igen, beszéltem is vele. Volt egy szeretetteljes mozdulat egymás felé, sok sikert kívánt nekem, és ez rengeteget számított az első műsor felvétele előtt.

Klári örült a felkérésnek és tudja, hogy nehéz feladat személyhez kötődő műsort átvenni.

– Ezért úgy gondoltam, hogy nem átveszem, inkább magamra formálom. Teljesen más a személyiségünk, csak magamat tudom adni, de a műsor tartalma ugyanaz. Szeretném, ha a nézők és a vendégek is éreznék azt az empátiát, ami bennem van. Az eddig felvett kilenc adás alatt úgy tapasztaltam, hogy a vendégek szeretettel fogadtak, megnyíltak nekem. Remélem, jól fog menni a továbbiakban is. Hiszek abban, hogy velem is szerethető lesz a műsor. Mosolygós, de kemény lány vagyok, sok mindenen keresztülmentem már az életben. Kialakítottam egy szakmai hátteret, amit most tovább építek. De nem bánom, hiszen szakmailag nem is vágyhatok többre.

Két nap alatt hat adást vesznek fel. Hétfőn, kedden forgatnak, a szerdát Klári a kisfiával tölti, csütörtöktől, vasárnapig felkészül az új adásokra.

– Az anyai szívem azt diktálja, hogy a lehető legtöbbet legyek másfél éves kisfiam, Máté mellett. Amíg dolgozom, a párom van vele. Szerencsére ő szakmabeli, mindenben támogat. Az apai nagymamára is mindig számíthatok.