Diana hercegnő szíve örökké a szívsebészé marad

Döbbenet, de igaz: vasárnap lesz 17 éve, hogy Diana hercegnő Párizsban egy közlekedési balesetben meghalt. A hercegnő Dodi Al-Fayed szeretőjeként hunyt el, de nem őt szerette.
Döbbenet, de igaz: vasárnap lesz 17 éve, hogy Diana hercegnő Párizsban egy közlekedési balesetben meghalt. A hercegnő Dodi Al-Fayed szeretőjeként hunyt el, de nem őt szerette.

Spencer nem volt klasszikus szépség, de volt benne báj. Tekintetéből szomorúság és jóság sugárzott, sebezhetőségével mindenkit megfogott. A férfiakat izgatta, de a legtöbben kihasználták.

Noha jelleme alapján helye volt az angol királyi családban, érzékenysége és idegrendszere nem tudott megbirkózni ezzel a hatalmas kihívással. Károllyal kötött házassága zátonyra futott, és már a válását megelőzően is jöttek-mentek a férfiak az életében, biztos forrásból tudják az életrajzírók, hogy Hasnat Khan pakisztáni szívsebész mellett igenis Károlyt szerette a legjobban.

Még akkor is, ha a férfi rengeteg fájdalmat okozott neki, nem értette meg soha igazán, és valójában magányos volt mellette. Emiatt a hiányérzet miatt menekült szeretőihez már a házasságuk idején is: testőre, Barry Mannakee volt az első, akibe belekapaszkodott, majd James Hewitt hadnagy volt soron, aki intim részletekben gazdag könyvben teregette ki kettejük viszonyát. James Gilbey reklámszakember nem csapta be, de beszélgetéseiket lehallgatták, így ez a kapcsolat sem maradhatott titokban. Williams Carling rögbijátékos és Brian Adams zenész is fent van a listán, de mellettük sem találta meg a boldogságot.

Hasnat Khan más kategória volt. Emberként és Diana szeretőjeként is. A pakisztáni származású férfi elismert szívsebészként élt Londonban, Diana egy műtéten átesett barátját látogatta meg abban a kórházban, ahol Khan dolgozott. A férfi a sebzett asszonyt látta a hercegnőben, Diana a tehetséges, elhivatott, visszafogott, biztonságot adó védelmet kereste az orvosban.

Mindez 1995-ben történt, 1997 augusztusi szakításukig sok mindenen átmentek, de pontos részleteket nem tudni, Khan ugyanis nem volt hajlandó szerelmükről beszélni a sajtónak. Nemrég törte meg a csendet, de akkor is a legnagyobb tisztelettel beszélt egykori szerelméről. Elmondta, hogy jártak a szüleinél Pakisztánban, és hálás volt Dianának, amiért tiszteletben tartotta az ottani szokásokat. Dicsérte elhunyt kedvesének emberségességét, de azt sem tagadta, hogy képtelenek lettek volna huzamosabb ideig együtt élni.

A csodálatos, önzetlen szerelemnek pár héttel Diana halála előtt lett vége, a nő még ezt követően is gyakran hívta az orvost, leveleket írt neki. Az utolsót már halála után kapta meg Khan.

Halála idején Dodi Al-Fayed, egyiptomi származású nőcsábász szeretője volt, de a kapcsolat nem volt fontos neki, még mindig a szívsebészt szerette. A Khan iránt érzett szerelemmel a szívében halt meg a párizsi aluljáróban...

Khan 2006-ban nősült meg, de házassága nem sikerült, elvált, 2012-ben pedig, amikor elkezdték a szerelmükről szóló filmet forgatni, felszámolta londoni életét, azóta Malajziában dolgozik. Nem járult hozzá a film elkészítéséhez.

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!