Demcsák és Várkonyi: kell a szexuális egészségre nevelés

Sokakat érintő, de szóba csak ritkán hozott témát feszeget a Bors Extra Magazin legfrissebb számában. 

Sokakat érintő, de szóba csak ritkán hozott témát feszeget a Bors Extra Magazin legfrissebb számában. 

Egy szomorú tapasztalat után jött rá Demcsák Zsuzsa, a TV2 egykori műsorvezetője, hogy a méhnyakrák ellen minél fiatalabb korban érdemes védekezni. Zsuzsa né­hány éve egy rutinvizsgálat után tudta meg, hogy méhnyakrákos. Szerencsésen meggyógyult, felnőttként pedig a HPV elleni védőoltást is beadatta magának. Kislánya, Tamara ­is meg fogja kapni a humán papillomavírus elleni vakcinát, ez a fertőzés ugyanis elősegítheti a méhnyakrák kialakulását. Zsuzsa ezért is állt a HPV-oltás mellett kampányoló rendezvénysorozat mellé. Már Tamarával és Benedekkel is beszélgetett a szexről.

– Mint mindenről, erről a témáról is őszintén beszélünk. Mindig, minden kérdésükre aszerint válaszolok, amennyit kérdeznek, nem tovább menve. A HPV elleni oltás beadatását egyébként nem tettem megbeszélés tárgyává Tamarával. Mivel úgy érzem, szükség van rá, be fogom adatni neki – magyarázta Demcsák.

Az orvosi végzettséggel is rendelkező Várkonyi Andi kislánya, Nóri még csak tízéves, ezért ő még nem esett át az egyébként egyszerű procedúrán. De hamarosan rá is az orvosi rendelő vár, ha a műsorvezetőnek sikerül lelkileg is felkészíteni.

– Be lehetne már oltatni, de egyelőre annyira messze vagyunk at­tól, hogy szexuális életet éljen, és annyira retteg már a tű gondolatától is, hogy várok még vele – mondta a Bors Extrának Andi, aki Dem­csák Zsuzsához hasonlóan szintén őszintén beszél lányával a szexről.

Az cikk további részleteit keresse a Bors Extra Magazin legfrissebb számában!

Megjelent! #BorsExtra #magazin #olvasnivaló

BorsOnline (@borsonline) által megosztott bejegyzés,