Damu unokahúga: Vajna Tímeának nincs bocsánat!

Rövidesen letölti büntetését Damu Roland. Unokahúga szerint családja sosem felejti el Vajna Timinek, hogy börtönbe juttatta a színészt.
Rövidesen letölti büntetését Damu Roland. Unokahúga szerint családja sosem felejti el Vajna Timinek, hogy börtönbe juttatta a színészt.

Néhány hét múlva kiszabadul a súlyos testi sértés és nemi erőszak miatt négy és fél év börtönre ítélt Damu Ro­land. A TV2 volt sztárja az ellene folyó eljárás alatt és után is tagadta, hogy erőszakosan közösült volt barátnőjével, Vajna Tímeával. A rá kiszabott büntetést azonban letöltötte, és – rokona szerint – hisz abban, hogy az élet igazságot szolgáltat neki.

A börtönbe jutott színész Londonban élő unokahúga, Zita most először, a Borsnak mondta el a család álláspontját az ügyről, és a Borshoz eljuttatott levelében üzent a Damut börtönbe juttató Palácsik Tímeának is, aki azóta Vajna Tímea lett.

„Kedves Timi!
Én nem irigykedem rád, elérted, amit szerettél volna: jó helyen voltál jó időben. Nem vagyok rád féltékeny sem, pedig veled ellentétben nekem nincsenek millióim, nem kapok gyémántgyűrűt, de vannak igaz barátaim, szerető családom, és ami talán fontosabb, lelkiismeretem is.
Illúzió, amiben élsz.
Bár hiszem, felesleges ezt leírnom, hiszen lepereg rólad, ami nem feltétlenül a te hibád. A mai vi­lág­ban ez nem szokatlan: a pénz, a hatalom, az ezek iránti vágy ezrével változtatja meg az em­bereket úgy, hogy szinte észre sem veszik. Hasonló értékrendű emberek közé csöppenve hamar közéjük valók lehetnek. Kígyóvá, mint te. És nem nézik, ki az áldozat, csak felfalják, és átsiklanak rajta. Téged is így tartunk számon!
Ne érts félre, örülünk a boldogságodnak! Sajnos, nem lehet mindenki olyan szerencsés, mint te! Amit tettél, arra azonban sem magyarázat, sem bocsánat nincs! Talán egyszer megértesz majd minket...
Borzalom, miket nyilatkoztál egykor az unokatestvéremről, de a ,lúzer férfiakról’ is. Gondolkodj el néha, mielőtt bármit kijelentesz!
Sok más dolog van az életben a pénzen és gyémánton kívül. Vigyázz, nehogy az élet egyszer igazságot szolgáltasson, és visszaüssön!
A testvérem kibírta a börtönt. És jól van, mert erős, és egyre erősebb lesz. Túl van rajtad! Bár soha nem fogja elfelejteni, mit tettél vele, és mi sem, hogy ezzel mit tettél velünk. Nem mondom azt, hogy Roland nem hibázott, hogy szent ember. Voltak hibái, mint mindenkinek, de ettől még ember maradt, akinek van szíve, embersége, lelkiismerete.
Én és mi, az igazi szerettei eddig is mellette álltunk, ezentúl is mellette maradunk mindig és mindenben. Csak az vigasztal minket, hogy a teljes igazságot mi biztosan tudjuk, és még egyvalaki: te. Ennek tudatában hajtjuk álomra a fejünket mindennap. Reméljük, neked is eszedbe jut néha!
Üdvözlettel: Zita”

© Fotó: Végh István

Damu unokahúga a Bors kérdésére nem akarta elárulni, mit és hogyan tudnak arról a bizonyos éjszakáról és azokról a bűncselekményekről, amelyek miatt a színészt börtönbüntetésre ítélték.

– Beszéltem vele telefonon többször, tartjuk a kapcsolatot. Szabadulása után természetesen találkozunk, hazautazom Londonból, és amiben tudok, segítek neki – mondta a Borsnak.

Vajna Tímeát szerettük volna megkérdezni, mit szól Zita leveléhez, de sajtósa annyit közölt velünk, hogy Timi jelenleg külföldön van, így nem tud reagálni a levélre.