Czeizel ügy: A bátyám nagyon szomorú lenne most

Az örökösödési és gyermeknemzési vita egyre bonyolultabb, most megszólal Czeizel Endre öccse is a spermabotrányban.
Az örökösödési és gyermeknemzési vita egyre bonyolultabb, most megszólal Czeizel Endre öccse is a spermabotrányban.

Évekig ápolt szoros barátságot bátyja fiatal szeretőjével Czeizel Tamás. Látogatta a gyerekeket is, ennek a kapcsolatnak most azonban vége - írja a Story magazin. A testvérnek az örökség feletti huzavonából lett elege. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy egyhatodnyi vagyonrész, azaz több tízmillió forint a tét, amin a „régi” és az „új” család vitatkozik. Továbbra sem lehet tudni, hogy a hagyatéki eljárás során a közjegyző öt vagy hatfelé osztatja-e fel a vagyont. A szerető, Dóri, kislánya, Fanni mesterséges megtermékenyítéssel fogant és ennek kapcsán kiderült, hogy nem Czeizel, hanem egy másik férfi neve szerepel a spermadonori nyilatkozaton. Ha a csöppségnek nem ítélik meg a részét, akkor Dóra polgári peres eljárásban bizonyíthatja be, hogy a professzoré a pici, azaz mégis jár Fannikának az örökség.

A másik oldalon Czeizel felesége, Erzsébet, és három gyerekük: Barbara, Balázs és Gábor áll. Mivel az egyik és másik család is tudott mindent Czeizel zűrös szerlmi életéről, még éltében született egy megállapodás a felek között a későbbi vagyonmegosztásról, ennek részleteit viszont senki nem tudja pontosan.

Mivel az ügy a Story újságírói számára egyre rejtélyesebbnek és bonyolultabbnak bizonyult, felkeresték a professzor öccsét, hátha ő pontot tud tenni az ügy végére. Az ő szerepe azért is különösen fontos, mert ő volt Czeizel bizalmasa, és egy ideig Dóráról is ő gondoskodott. Tamás így nyilatkozott: - Fogalmam sincs, ki mozgatja ezeket a szálakat. De nagyon minimális valóságalapja van annak, ami a sajtóban megjelent. Volt gy kölcsönös megállapodás a családban. Ebben arról volt szó, hogy az a legfontosabb, hogy békesség legyen. Nagyon el lenne keseredve a bátyám, ha látná, hogy mi folyik - fogalmazott a testvér, aki elárulta: Endre mindkét szerelmével jó kapcsolatot ápolt, Dóri mellette állt a temetésen, mostanra azonban megszakította vele a kapcsolatot.

- Dórának több olyan megnyilvánulása is volt, ami nem tetszett. Eléggé megharagudtam rá, mert már a bátyám betegsége idején sem volt nyugalom. A halála után pedig bekeményített. Nem akarok belemenni mélyebben a dolgokba, mert ez senkire nem tartozik, de nagyon bántja az ízlésemet, amit most csinál - mondta Tamás, aki szerint Dórit senki nem bántotta, nála is hét évig ingyen lakott.