Curtis a balesetről: előző este ittam

Két nappal a balesete után a nyilvánosságnak is beszámolt a történtekről Curtis. A rapper szigorúbb büntetést kaphat a villanyoszlop kidöntéséért.
Két nappal a balesete után a nyilvánosságnak is beszámolt a történtekről Curtis. A rapper szigorúbb büntetést kaphat a villanyoszlop kidöntéséért.

Ittas járművezetés miatt nyomoznak a zsaruk Curtis balesetének ügyében – értesült a Bors. Azonban azt is megtudtuk, a rapper vérmintájában természetesen nem csak alkoholt keresnek a hatóságok. Az eredményre akár heteket is kell várni.

Mint ismert, január 1-jén ittasan ült volán mögé, és autójával Budakalászon letarolt egy villanyoszlopot. A baleset kihúzhatja a biztos talajt a rapper lába alól, és ezt ő maga is érzi a jelek szerint. Legalábbis erről árulkodnak sorai, amelyeket tegnap hozott nyilvánosságra.

© Fotók: Fórika Attila

„Az előző évem csodás volt, feleségül vettem a szerelmemet, lemezem, könyvem jelent meg és egy szuper produkcióban kaptam szerepet. Jó irányt vett az életem. Hiszem, hogy ez a baki, ez a szerencsétlen baleset nem akadályoz meg abban, hogy tovább járjam a helyes utat” – írja vezeklése utolsó bekezdésében.

Rajongótábora egy részét azonban már így is elvesztette, erről hozzászólások tucatjai árulkodnak, sőt egyesek Damu Rolandot, Stohl Andrást emlegetve követelték a fejét a TV2-nél. Az már csak hab a tortán, hogy a 2016. január 1-jén megváltozott szabálysértési törvény alapján Curtist akár le is csukhatják.

„Elzárással is büntethető szabálysértésként vezeti be a törvény a közérdekű üzem működésének megzavarását. Ezen új szabálysértést az követi el, aki szándékosan vagy gondatlanságból a közérdekű üzem működését úgy zavarja meg, hogy azzal nem okoz jelentős mértékű üzemzavart, és szándékos elkövetés esetén 50 000 forintnál kisebb kár keletkezik” – írta a police.hu.

Kölcsönautó

Curtis a TV2 Tények című műsorának is nyilatkozott. Ott elmondta: a telefonja darabokra tört, ezért is elérhetetlen a baleset óta – lapunk sem érte utol –, sőt azt is, hogy az autó, amellyel az oszlopnak ütközött, egy barátjáé.

– Egy kedves barátomtól kaptam kölcsönbe, hogy használhassam – mondta a videón. Igaz, ugyanezt a kocsit az Édes élet forgatókönyve szerint megvette.

Curtis azt mondta, az autóján nyári gumi volt, és egy előzést követően csúszott meg és csapódott az oszlopnak.

„Félelmetes volt, kielőztem egy autót, de ahogy visszasoroltam, elvesztettem a kontrollt és megtörtént a baj. Nyári gumi volt az autón, talán ez lehetett a probléma. A lényeg, hogy személyi sérülés nem történt, én is megúsztam egy karcolás nélkül” – írta Curtis, és azt sem tagadta, fogyasztott alkoholt – igaz, „egy nappal” korábban.

„Előző este, szilveszterkor buliban voltunk, ahol persze én is ittam, nem vágtam totálra magam, de becsíptem, ezért nem ültem kocsiba, hagytam a helyszínen az autót és taxival mentem haza. Aludtam, nem sokat, pár órát, de teljesen kipihenten indultam el a kocsiért. A szonda így is elszíneződött… Nyilván az előző este miatt. Nem tudom, mi a szabály, mennyi idő után tisztul ki az ember, mikor szabad újra volán mögé ülni. Ha hibáztam, sajnálom, és vállalom érte a felelősséget” – így Curtis.