Csúcsformában búcsúzik el Jackie Chan

Túl a hatvanon, az akciófilm­sztár úgy érzi, ideje visszavonulni a műfajtól, de méltó módon akar leköszönni. Chan bejelentette, több év könyörgés után végre beadja a derekát, s belevág a Csúcsformában című sorozat negyedik ré­szének forgatásába.

– Hét éve utasítom vissza a szerepet újra és újra, de tegnap beleegyeztem – közölte a jó hírt a The Cruz Show-ban. – A forgatókönyv valószínűleg a hónap végére készül el, a munka jövőre kezdődhet, de csak ha Chris Tucker is vállalja – utalt főszereplőtársára, aki csakúgy, mint korábban Chan, rendre visszautasította a felkérést.

Chan új filmjében az effektek harcolnak helyette © AFP

– Ez nem a pénzről szól, hanem arról, van-e időnk rá. Megmondtam Chrisnek: mielőtt megöregszünk, kérlek, csináljuk meg a negyedik részt – bizonygatta Chan, aki őszintén reméli, hogy az 1998-as, 2001-es és 2007-es film után újra összeállnak.

– Tudom, hogy nem vagyok már fiatal. Nem folytathatom az ötödik részig. Ha maradni akarok a film­iparban, akkor változtatnom kell – hintette el a GQ magazinnak adott interjújában. – Az új akcióhősöknek már amúgy sem kell harcolniuk, hanem speciális effekteket használnak, mint a Pókember – mondta Chan.