Csonka Pici megörült a Szamárnak

Gyerekzsivajtól volt hangos szombat délben az egyik belvárosi játszóház, az apróságok szülei pedig egyfolytában fényképeztek. Nem véletlenül.
Gyerekzsivajtól volt hangos szombat délben az egyik belvárosi játszóház, az apróságok szülei pedig egyfolytában fényképeztek. Nem véletlenül.

Az erre a napra meghirdetett jelmezverseny zsűrije ugyanis a Shrek musical szereplőgárdája volt. Oláh Gergő, Feke Pál, Szinetár Dóra, Antal Dóra, Danis Dóra és Sári Évi mellett természetesen jelen volt Csonka Pici is, aki Szamár karakterét alakítva már most népszerű a gyerekek között. A versenyt is egy Szamár-jelmezt viselő, Viki nevű kislány nyerte.

– Büszke vagyok erre a kislányra – mondta a Borsnak Pici. – A testvére Fionának öltözött, és a jelmezeiket maguk készítették. Lényegében egy kis joggingból, apró ötletekkel, átalakításokkal készítettek helyes dolgokat – magyarázta a színész, aki a saját emlékeit sem hallgatta el a jelmezversenyekről.

– Anyámat imádtam, de nem varrt ne­kem. A huszárjelmezemet kölcsönöztük. Voltam cowboy is, az Amerikában élő nagyapám révén lett menő cuccom.

A Fiona szerepét alakító Szinetár Dórát is érte meglepetés. Miután belépett a játszóház ajtaján, egy apró fiúcska lépett hozzá egy szál rózsával a kezében. Dó­ra az alkalmi „udvarló” édesanyjától kapott magyarázatot a meglepetésre.

– Nagyon szereti Fionát és a színésznőt is – mondta.

Csonka Pici ezt követően la­punknak azt is elmondta, kizártnak tartja, hogy a musical ne legyen sikeres.

– Aki látta a rajzfilmet, tudja, egy felnőtt számára éppolyan szórakoztató, mint egy gyermeknek. Az életem legemlékezetesebb feladatai mindig kötődtek a mesékhez. A Szépség és a Szörnyeteget tizenhárom éve játsszuk az Operettszínházban, a Mary Poppins a Madáchban szintén hatalmas siker. Úgy látszik, engem megtalálnak ezek a gyermeki lelkületű szereplôket bemutató történetek – mondta Csonka Pici.