Mely élelmiszereket ne hagyjuk ki?
Az emberi szervezetnek nagy szüksége van kalciumra és D-vitaminra. De vajon eleget eszünk-e olyan élelmiszereket, amelyekből hozzájutunk? Sokan nem is tudják, mit lenne érdemes fogyasztani. Lássuk a listát.
Szervezetünk számára nélkülözhetetlen a kalcium és a D-vitamin. Sokan nem jutnak azonban elegendő mennyiséghez, mert nem fogyasztanak olyan ételeket, ame
lyek nagyobb adagot tartalmaznának ezekből.
A legjobb, ha táplálkozásunkból jutunk hozzá ezekhez az értékes vitaminhoz és ásványi anyaghoz, ám számos ember nincs tisztában azzal, mit lenne érdemes fogyasztania, hogy kellő mennyiséget vegyen magához a kalciumból és D-vitaminból.
Íme egy lista, amely segíthet.
Ha ételekből szeretnénk D-vitaminhoz jutni, a hal jó választás. 85 grammnyi főtt lazacban több mint 450 nemzetközi egység (NE) található.
Íme egy kis segítség ahhoz, mennyi kalcium és D-vitamin szükségeltetik naponta a szakemberek szerint a szervezet egészséges működéséhez.
Kalcium:
Gyerekek 1-3 éves kor között: 700 mg
Gyerekek 4-8 éves kor között: 1000 mg
Gyerekek 9-18 éves kor között: 1300 mg
Felnőttek 19-50 éves kor között: 1000 mg
Nők 51-70 éves kor között: 1200 mg
Férfiak 51-70 éves kor között: 1000 mg
71 éves kor felett nőknek és férfiaknak egyaránt 1200 mg kell.
1-70 éves kor között 600 nemzetközi egység szükséges, míg 71 éves kor felett 800 nemzetközi egység javasolt.
Immunrendszerünk erősítésének is fontos alkotóeleme, ami járványok idején kulcsfontosságú. A D-vitamin-hiány télen, illetve tavasszal a legjellemzőbb, és a magyarok több mint kétharmadát érinti a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság adatai szerint.Orvosunk ajánlhat magasabb mennyiséget kalciumból és D-vitaminból is, különösen, ha nem kap eleget a szervezetünk vagy fennáll a csontritkulás esélye.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.