Csirkeként kezdte karrierjét Brad Pitt

A sikerért meg kell dolgozni, még akkor is, ha az aktuális munkánk egy ideig nem utal arra, hogy valami igazán nagy dolog vár ránk az életben. Bizony, Hollywood ünnepelt sztárjai közt is szép számmal akad, aki kétkezi melósként kezdte vagy éppen pár dollárért csinált magából naponta hülyét. És lám, erőfeszítéseiket siker koronázta. Úgyhogy mi se adjuk fel soha, bármit hozhat a jövő!

Hullajó meló

Danny DeVito színészi karrierje előtt hullafodrászként kereste a kenyerét. Kizárólag nőkkel foglalkozott, és az ő feladata volt rendbe szedni a frizurákat, mielőtt a rokonok végleg elbúcsúztatták szerettüket. DeVito kihagyta a főiskolát, helyette kezdett el a nővérének segíteni a szépségszalonban, és ott tanulta meg a szakmát.

© Northfoto

Fegyverbe!

Szépségkirálynőként indult, katonaként folytatta karrierjét az iskola után Rihanna. Az énekesnő egy szegény, barbadosi családból származik. Az iskola, majd a versenyek után került a katonai programba, és később kiképzéseket is tartott, akkor készült róla ez a fotó is. Rihannának a mai napig szoros a kapcsolata szülőhazájával.

Kúúúkori

A világ legszexibb élő férfijának is megválasztották, pedig Brad Pitt a vendéglátásban kezdte karrierjét, és többek között az volt a feladata, hogy egy csirkejelmezben zaklassa a járókelőket, és becsalja őket főnöke éttermébe. Bizony ha akkor a nők tisztában lettek volna azzal, kit rejt a maskara és milyen sokra viszi majd, feltehetően már a parkolóban megkopasztják Pittet.

© Northfoto

Fúr-farag

Han Solóként és Indiana Jones-ként ismeri a világ, és az sem titok: pusztán a szerencsén múlt, hogy az amatőr színész, Harri­son Ford ünnepelt hollywoodi sztár lett. A hetvenöt éves ikon ugyanis asztalosként dolgozott, és egy készülő sci-fi forgatásán is munkát kapott díszletépítőként. Hogy támogassa a színészeket, gyakorolta velük a szövegüket. Felfigyeltek rá, és ő lett végül Han Solo.

Az – egy kicsit másképp

Sajátos karakteréről és beszédmodoráról híres Christopher Walken. Ő maga a tökéletes gazember, és ezt ma már minden valamirevaló rendező tudja. Azt azonban csak kevesen, hogy Walken fiatal srácként gyerekek arcára csalt mosolyt rendszeresen, mégpedig bohócként. Ronnie Walken néven járta lakóhelyének környékét, hogy némi zsebpénzért cserébe megnevettesse a környékbelieket.

© Northfoto

Autószerelőként kezdte Havas

Idehaza is számos példát találtunk arra, bizony, a sztárok élete sem indult mindig sztárhoz méltóan. Havas Henrik például autószerelőként is dolgozott, Jáksó László pedig mielőtt a rádiókban beszélt, rádiószerelőként is működött. Király L. Norbi irodista volt, mígnem felfedezték, a Groovehouse énekesnője, Judy pedig folytatva a családi hagyományt, varrónő lett.