Csernus dokit megkéselte a felesége

Kétszer is belevágta a kést a felesége Csernus Imrébe. A pszichiáter később kielemezte, miért történhetett ez. És akart róla beszélni.
Kétszer is belevágta a kést a felesége Csernus Imrébe. A pszichiáter később kielemezte, miért történhetett ez. És akart róla beszélni.

– Fogott egy kést, és belém vágta. Kétszer – emlékezett Csernus Imre a második feleségével való kapcsolatára, amelynek a nyomait a mai napig a testén viseli. A népszerű pszichiáter magánéletének titkait Krizsó Szilviának árulta el, és szerepel a most megjelenő 10 bizalmas beszélgetés című könyvben, bár a szerző azt mondja, a megtiszteltetés nem az övé, hanem a nyilvánosságé.

– Imre azt mondta, bízik az értékrendszeremben, így el sem kellett neki küldenem a róla szóló fejezet leiratát. Azt gondolom, ezzel a Radnóti Színház közönségét tisztelte meg elsősorban. Megnyílt, és elmesélte azokat a dolgokat, amelyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy ő mint egy segítő hitelessé válhasson – mondta a Bors érdeklődésére Krizsó.

© © TV2

Kettejük beszélgetéséből az is kiderül, Csernus Imre először azért nősült meg, mert egy csoporttársa szerint csak nős emberként válhatott volna sikeres orvossá. „Beszoptam” – mondta ezzel kapcsolatban, majd a második feleségével való kapcsolatának véres titkairól is nyíltan beszélt.

– Utána jött egy nagy szerelem, amiből aztán lett egy elég komoly – hogy is mondjam – trauma. Ő volt az, aki megkéselt – mondta, majd Krizsó kérdésére megerősítette, nem elhallásról van szó. – Megkéselt. Fogott egy kést, és belém vágta. Kétszer. Ez a megkéselés – tette világossá Csernus, majd a ruháját felhúzva megmutatta az oldalán éktelenkedő sebet is.

– A másik szúrást pedig a vállizmomba, vagyis inkább a bicepszembe kaptam – mondta a pszichiáter, majd meg is magyarázta, mire döbbentette rá párja támadása. – Indulatos volt, tudod? Én is indulatos voltam, de valójában kölcsönösen váltottuk ki egymásból az agressziót. Azóta már tudom, hogy ez miből fakadt. Volt, hogy engem csaltak meg, volt, hogy én csaltam meg másokat. Mindaddig, amíg rájöttem, hogy ez az egész megcsalás oda-vissza miről szól.

– A párkapcsolat nem azt jelenti, hogy egymás tulajdonai vagyunk, mert amíg én tulajdonként tekintek a másikra, addig megcsalom. De nem a másikat csalom meg valójában, hanem önmagam hitét, mert önmagam ígéretét nem tartom meg, amit önmagam felé tettem. Ez pedig sokkal brutálisabb. Nem az a brutalitás, hogy a másikkal mit teszek, hanem, hogy magammal mit teszek. Ha ezt teszem, akkor az idő múlásával meg fog szűnni az öntiszteletem. És, ha ez megszűnik, akkor ennek a hozadékaként nem leszek hatékony segítő, mivel hogy önmagam szemébe nem tudok belenézni, mert olyanokat kezdek el állítani, amit én nem teszek. Ebből adódik, hogy akkor megszegem az orvosi eskümet. Szóval ilyen izgalmas összefüggések – világította meg a dolgokat a népszerű pszichiáter.

Őt magát is próbáltuk elérni, de telefonját nem vette fel. Így azt sem lehet tudni, a véres késelésnek lett-e büntetőjogi következménye, hogyan és melyik kórházban látták el a sérüléseit, és sikerült-e azóta rendezni a kapcsolatát második feleségével.