Csalódott a Misztrál, hogy kizárták őket A Dalból

Már elhangzott a daluk nagy nyilvánosság előtt, ezért kizárták a Misztrált A Dalból. Helyettük Singh Viki próbálhat szerencsét.
Már elhangzott a daluk nagy nyilvánosság előtt, ezért kizárták a Misztrált A Dalból. Helyettük Singh Viki próbálhat szerencsét.

Singh Viki sajnálja, ami a Misztrál együttessel történt, de teljes erővel készül a versenyre.

– Nagyon boldog vagyok, mert egy olyan dalt énekelhetek el, amely mély mondanivalója miatt megérdemli, hogy ekkora nyilvánosságot kapjon. Elsősorban mentálisan készülök, de szeretnénk a dal hangulatához megfelelő színpadképet is kialakítani. Ezen is ötletelünk – mondta a Borsnak az énekesnő, aki elmondása szerint csak húsz másodpercet hallott a kizárt zenekar dalából, de ez alapján jónak ítélte meg. Vikiben nincs rossz érzés, amiért úgy került be a versenybe, hogy másokat kizártak.

– A korábbi versenyek alkalmával is bebizonyosodott, hogy nem jelent hátrányt – tette hozzá.

Jáksó Laci viszi Simicska munkáját?

A Napi Ász vette észre az MTVA hivatalos Facebook oldalán a hírt, amely szerint A Dal eddigi gyártója, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hung Ister helyett egy Habony Árpádhoz köthető vállalkozás készíti majd a műsort. Ez marslakókkal leszerepelt Halkó Gabriella–Jáksó László páros közös, vagy Halkó másik cége lehet. A csatorna hivatalos nyilatkozata szerint a szakmailag és pénzügyileg legmegfelelőbb cég szállítja majd A Dal adásait.

A folkzenét játszó Misztrál kifogásolt dalának félkész verziója a saját fesztiváljukon hangzott el egyszer.

– Azóta teljesen átdolgoztuk – magyarázta letörten a Misztrál zenekar koncertszervezője, Török Máté, aki mint mondja, nem gondolták volna, hogy ennyire szigorúan veszik a szabályokat.

– Szomorúak vagyunk, mert egyrészt ez a műsor egy remek fórum lett volna annak bemutatására, hogy mennyire változatos és milyen sok lehetőség van ebben a műfajban, ne skatulyázzák be. Másrészről csalódottak vagyunk, mert szakmai dolgot sejtünk a dolgok hátterében. Nem akarunk vádaskodni, de elképzelni nem tudom, ki lehetett az a jóakaró, aki egy ilyenre felhívta a bizottság figyelmét – tette hozzá Török a zenekar képviseletében.

– Nem keseredünk el emiatt, mert 18 éve működik a zenekar, ezután is fog.

© Fotó: Fórika Attila