Csak egy napra engedték ki Patakyt a kórházból

Meglepő információt kapott a Bors: Pataky Attila az orvosi tanács ellenére hazament a kórházból. A hírekkel ellentétben még nem tisztázott, mi okozta a rosszullétét.
Meglepő információt kapott a Bors: Pataky Attila az orvosi tanács ellenére hazament a kórházból. A hírekkel ellentétben még nem tisztázott, mi okozta a rosszullétét.

Gyomor-, bélhurutfertőzést kapott, felszakadtak az erei, vére harmincöt százalékát elvesztette, vérátömlesztést kapott, a szívével is problémák vannak. Pataky Attila, az Edda frontembere kapcsán erről szólnak napok óta a hírek.

A Borsnak sikerült felvennie a kapcsolatot Nyikovics Orsolyával, a zenész feleségével, aki elmondta, férje állapota stabilizálódott, majd kérdésünkre hozzátette: Patakyt senki nem látogathatja meg a kórházban rajta kívül. Később az asszony a Tényeknek adott interjújában arról beszélt, hogy férjét hamar hazaengedhetik, ő legalábbis ebben bízik.

– Amíg nem jók a véreredményei – a hemoglobinszintjét kell figyelni, mert az volt nagyon alacsony, és emiatt kellett a vérátömlesztés –, addig nem engedik ki, mert a szívével is probléma van. (…) Pillanatnyilag nagyon gyenge, most jött ki rajta fizikálisan az a sok vizsgálat, amit végeztek (…), gyorsan elfárad (...). Bízunk ab­ban, hogy holnapra jól lesz és hazajöhet – adott egy hosszabb interjút a TV2 hírműsorának Pataky felesége.

© Fotó: Móricz István

Egyelőre nem tisztázott, hogy a zenész valóban gyomor-, bélhurutfertőzés miatt került-e kórházba vagy esetleg más probléma van a háttérben.

A Bors úgy tudja, hogy vasárnap a saját felelősségére távozott az intézményből, hétfőn azonban mindenképpen vissza kell mennie. További vizsgálatok várnak rá, hogy kiderítsék a vérzés pontos okát.

Nem szabad siettetni a felépülést

A szakember szerint bár jelentős vérzésről van szó, teljes felépülésben bízhat Pataky.

– Mindennemű bélvérzés jelentős probléma a szervezetnek – ismeri el dr. Bense Tamás orvos. – Abban az esetben, ha gyulladással, azaz gyomor-, bélhuruttal társuló gondok is vannak, itt ezeket a gondokat kell először megoldani. Ha ez a hurut megszűnt, a tápcsatorna vizsgálatára is szükség van, hogy megállapítsák, mely szakaszon van a probléma. Ekkora vérveszteségnél vérpótlás szükséges, ami gyógyszerrel és vérátömlesztéssel is elvégezhető – magyarázza a Borsnak az orvos. Hozzáteszi: a rajongók nem számíthatnak azonnali felépülésre.

– Maga a gyógyulás több hetet is igénybe vehet. Ha azonban a vérzés okát megszüntetik, s gondoskodtak a vérpótlásról, előfordulhat, hogy a beteg hamarabb is talpra áll, de az első időkben várhatóan fáradékonyabb lesz. Bár teljes gyógyulás várható, további vizsgálatokra szükség lehet. Semmiképpen nem szabad siettetni a felépülést, és hamarabb terhelni a szervezetet.