Clooney legnagyobb riválisa Brad Pitt

Magyar idő szerint holnap hajnalban adják át az Oscar-díjakat. A BORS most megpróbálja megtippelni, kik lesznek a befutók. Az egyik kategóriában Brad Pitt legjobb barátjával, George Clooney-val harcol. És nagy kérdés, elveheti-e a szobrot Meryl Streep elől valamelyik nagy riválisa.
Magyar idő szerint holnap hajnalban adják át az Oscar-díjakat. A BORS most megpróbálja megtippelni, kik lesznek a befutók. Az egyik kategóriában Brad Pitt legjobb barátjával, George Clooney-val harcol. És nagy kérdés, elveheti-e a szobrot Meryl Streep elől valamelyik nagy riválisa.
Legjobb film:
The Artist-A némafilmes BORS TIPP
Éjfélkor Párizsban
Az élet fája
Hadak útján
A leleményes Hugo
Pénzcsináló
Rém hangosan és irtó közel
A segítség
UtódokEbben a kategóriában a korábbi díjkiosztók eredményei alapján A némafilmes és A leleményes Hugo lehetnek a nagy esélyesek. Utóbbiról még az Avatar rendezője, James Cameron is úgy nyilatkozott: ez a legjobb 3D-s film. Ezzel együtt a nagyköltségvetésű film egyelőre a kasszáknál messze a várt alatt teljesít. A némafilmes azonban a legnagyobb díjak legtöbbjét bezsebelte, így ez a mozi idén az elsőszámú favorit.

Legjobb férfi főszereplő
Demián Bichir (A Better Life)
George Clooney (Utódok)
Jean Dujardin (The Artist- A némafilmes) BORS TIPP
Gary Oldman (Suszter, szabó, baka, kém)
Brad Pitt (Pénzcsináló)Geroge Clooney és Brad Pitt nagyon jó barátok, különleges tehát, hogy most egymás ellen küzdenek. Habár George már több díjat is nyert ezért a filmjéért, Brad pedig még soha nem kapott Oscart, mégis a legvalószínűbb, hogy Jean Dujardin lesz a befutó. Persze magyarként Gary Oldmannek is szurkolnunk kell, hiszen a Suszter, szabó, baka, kém című filmet nálunk forgatták, és több hazai színész is játszik benne.

Legjobb női főszereplő
Glenn Close (Albert Nobbs)
Viola Davis (A segítség)
Rooney Mara (A tetovált lány)
Meryl Streep (A Vaslady) BORS TIPP
Michelle Williams (Egy hét Marilynnel)Glenn Close az Oscar-díj történetének örök vesztese, és idén sem tartozik az igazán esélyesek közé. Kétségtelen, hogy ebben a kategóriában a legkiélezettebb a verseny. Viola Davis, Michelle Williams és Meryl Streep is sok díjat nyert idén az alakításával, mégis talán egy hajszállal a Margaret Thatcher-t megformáló Streep lehet a befutó, aki harmadik szobrocskáját vihetné haza idén. Ráadásul ő az a színésznő, akit eddig a legtöbb Oscarra jelölték a világon.

Legjobb férfi mellékszereplő
Kenneth Branagh (Egy hét Marilynnel)
Jonah Hill (Pénzcsináló)
Nick Nolte (Warrior-A végső menet)
Christopher Plummer (Kezdők) BORS TIPP
Max von Sydow (Rém hangosan és irtó közel)Ebben a kategóriában szinte biztosra vehető, hogy Christopher Plummer örülhet holnap hajnalban. A 82 éves színész a Kezdők című filmben egy olyan férfit alakít, aki nyugdíjas fejjel jön rá: a saját neméhez vonzódik.

Legjobb női mellékszereplő
Bérénice Bejo (The Artist- A némafilmes)
Jessica Chastain (A segítség)
Melissa McCarthy (Koszorúslányok)
Janet McTeer (Albert Nobbs)
Octavia Spencer (A segítség) BORS TIPP


Nagy valószínűséggel ebben a kategóriában A segítség című mozi egyik szereplője diadalmaskodhat, csak az a kérdés melyik. Jessica Chastain az összes kisebb díjat megnyerte, az utolsó jelentős díjátadókon azonban Octavia Spencert jutalmazták, így kettejük közül ő tűnik esélyesebbnek.

Woody Allen (Éjfélkor Párizsban)
Michel Hazanavicius (The Artist- A némafilmes) BORS TIPP
Terrence Malick (Az élet fája)
Alexander Payne (Utódok)
Martin Scorsese (A leleményes Hugo)


A leleményes Hugo című film azért különleges, mert egy alapvetően gyerekeknek szóló moziról van szó, amit a nem éppen ebben a műfajban nevet szerzett Martin Scorsese rendezett. A modern alkotás nagy ellenfele éppen egy régi időket idéző fekete-fehér alkotás, A némafilmes lehet. Az Akadémia tagjai valószínűleg előnyben részesítik majd a fimtörténet kezdeteit idéző, nosztalgikus mozit, így tippünk szerint ez a film lesz az idei legjobb.
Baku György