Cintula: Túlélem a szívműtétet is!

Hamarosan eldől, hogy át­esik-e egy komoly szívműtéten a lemezlovas, vagy megússza annyival a szívmegállást, hogy többet nem idegeskedhet.
Hamarosan eldől, hogy át­esik-e egy komoly szívműtéten a lemezlovas, vagy megússza annyival a szívmegállást, hogy többet nem idegeskedhet.

A lemezlovas ugyan már elhagyhatta a kórházat, de sajnos még nem lélegezhet fel. Újabb vizsgálatok és beavatkozások várnak rá egészen február harmadikáig, amikor eldől: műtőasztalra kerül vagy sem?

Cintulának január 14-én egy bírósági tárgyaláson megállt a szíve, a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti csak, hogy újra tudták éleszteni. A lemezlovast a saját nővére citálta bíróság elé az édesapjuk hagyatékával kapcsolatban. A külföldön élő nő ugyanis részt akar abból, amit Cintula örökölt. A lemezlovas több mint két hetet töltött ezután kórházban, az orvosai eltiltották minden stressztől, és további vizsgálatokra küldték, de lehet, hogy még ez sem lesz elég a teljes gyógyuláshoz.

– A doktorok hazaengedtek a kórházból, de a lelkemre kötötték, hogy még további vizsgálatokon kell részt vennem – mondja a Borsnak Cintula, azaz Keresztes Tibor, az ország legendás lemezlovasa. – Most is épp a fogorvoshoz megyek – hadarja a telefonba –, mindent meg kell nézetni rajtam. A doki szerint egyetlen gyulladásos góc sem lehet a testemben, a töméseimet is kicserélik, hogy csökkentsék a rizikófaktort.

A lemezlovast nemrég barátai köszöntötték a születésnapján © Kecskeméti Zoltán

Cintulát a kezelőorvosa február harmadikára rendelte vissza.

– Bemegyek aznap reggel, aztán kiderül, hogy felnyitnak-e vagy sem – mondja halkan a muzsikus – még ők sem tudják, hogy mi lesz a jó megoldás. Nem félek, felkészültem mindenre. Ha megműtik a szívemet, hát ez a sorsom, biztos vagyok benne, hogy gond nélkül túl fogom élni, mert még nagyon sok dolgom van ezen a világon! Többek között egy peres ügyem, amit tisztázni kell – fordítja a szót ismét arra a témára, aminek a szívmegállását is köszönheti.

– Tudom, hogy nem idegesíthetem magam semmin, pláne nem azon, hogy a saját testvérem beperelt az édesapánk hagyatéka miatt – magyarázza. – Egyébként ez ügyben is tettem lépéseket, B. Tóth Laci barátomnak köszönhetően időpontot kaptam dr. Magyar Györgytől, aki átnézi a papírokat. Egy sztárügyvéd képvisel, nincs min aggódnom!

Cintulának két hete egy tárgyaláson állt le a szíve, de azóta már kijött a kórházból