Cicciolina megsértődött, mert kiállítják a testét

Cicciolina büszke lehet munkásságára, legalábbis így látják azok a magyar, fiatal képzőművészek, akik a pornósnak szentélyt állítanak.
Cicciolina büszke lehet munkásságára, legalábbis így látják azok a magyar, fiatal képzőművészek, akik a pornósnak szentélyt állítanak.

Platina szőke haj, hatalmas mellek, hiába van hatvan fölött, még mindig ezrek rajonganak érte – ő nem más, mint Staller Ilona, akit a magyar celebvilág és a pornószakma leginkább Cicciolinaként ismer. Az Olaszországban élő pornólegenda mára igazi múzsaként szolgál a magyar képzőművészeknek: nosztalgikus rajongásukat alkotásaikban is kifejezik a hamarosan megjelenő Lovezine magazin február 12-i kiállításán.

No de miért pont Cicciolina jut a mai fiatalok eszébe?

– A baráti társaságban nekem köszönhetően állandó téma Cicciolina. Ő egy korszak kultikus figurája, aki annak idején azért küzdött, hogy merjünk szabadok lenni és korlátok nélkül szerethessünk. Ezért úgy határoztunk, hogy az első Lovezine-t neki szenteljük. Hirdettünk egy pályázatot, amire bármilyen műalkotást lehetett küldeni, amit ő inspirált. Itthon valamiért negatív vélemény alakult ki róla, ezt szerettük volna eloszlatni – magyarázta a kezdeményezés egyik megalkotója, Klement Csaba. A pénteken nyíló kiállításon különböző technikával készült grafikák és fotók láthatóak majd, amelyeknek inspirációs forrása maga Ilona volt. Sőt Cicciolina egyik virágkoszorújának hidegporcelán reprodukciója is kiállításra kerül.

A jeles rendezvényre maga az ünnepelt Cicciolina is meghívást kapott, ám egyelőre szinte kizárt, hogy hazalátogat rajongóihoz. A meghívást visszautasította.

– Sajnos úgy tudjuk, nem jön el, bár meghívtuk és mindent megtettünk, hogy ezt valóban pozitívan fogja fel, és ne értse félre. Ez egy kiállítás, neki szól, a tiszteletére készült, és semmilyen negatív üzenetet nem hordoz – fogalmazott Csaba.

Az alkotásokat péntektől lehet megnézni a Supermarket Galleryben