Celeb

Caramel: azt mondták, börtönben végzem!

uv

Létrehozva: 2019.04.16.

Senki sem hitt benne és az álmaiban. Környezete bűnözőnek jósolta, és csak rombolták az önbizalmát. Jó ideig ő maga is elhitte, hogy többre nem viheti. Molnár Ferenc Caramel mégis kitört a mélyszegénységből.

Harminc­hét évesen mindent el­ért, amit egy ze­nész elérhet.
Az ország egyik legsikeresebb énekese, népszerű slágerek szerzője, előadója. Jó ideje nem okoz neki gondot tizenkétezer embert a Papp László Budapest Sportarénába csalni, vagy majd ugyanennyi emberrel megtöltenie a Budapest Parkot. Molnár Ferenc Ca­ramel igazi őstehetség, aki da­laival rendre eltalálja a kö­zönség szívét, ahogy ezt leg­utóbb dalszerzőként is bizonyította. Pápai Jocinak írt műve ugyanis egyenesen az Eurovíziós Dalfesztiválig juttatta barátját. 

A siker ellenére azonban Caramel sosem felejti a gyökereit, és elismert, jól menő előadóként ma sem csinál titkot belőle, hogy igazi mélyszegénységben nőtt fel, és a gyerekkorát a törökszentmiklósi cigánysoron töltötte. Sokat mesélt már arról is, hogy a hús, mint olyan, luxuscikknek számított arrafelé, ahogy a mindennapi étel is az asztalon, és látott olyat is, amikor valaki dögkútból „varázsolt” vacsorát a gyerekeinek. Arról viszont csak kevesen tudnak, hogy az a kis mezítlábas, szemétbe turkálós, üzletelgetős gyerek valahogy mindig kilógott a sorból. A telepen, de még a családján belül is azt érezte, hogy nem passzol közéjük. Gondolatai, álmai és vágyai ugyanis nagyon nem egyeztek az ott élőkével, különbözősége miatt pedig nem értették, és nem is fogadták be őt. Egy idő után arra eszmélt, hogy a saját kis világában él, magánakvaló lett, és az „otthona és a közössége is önmaga”. A környezete nem vette komolyan, és inkább rombolták, mintsem építették az önbizalmát.

– Azt hallgattam gyerekkoromban, hogy „nem fogod vinni semmire”, „börtönbe fogsz úgyis kerülni!” – nyúlt vissza a Pátria rádióban beszélgetve korai emlékeihez az énekes, akire sokáig hatással volt a környezete. És bár elárulta, akkoriban semmifajta tiszteletet nem érzett az őt körülvevő felnőttek iránt, valahogy mégis elhitte nekik, hogy tényleg nem viszi sokra. Irodalomtanára volt az egyetlen, aki azontúl, hogy egyenrangúként kezelte, még lehetőséget is látott az egyébként rendkívül szépen szavaló fiúban, vers- és mesemondó versenyre küldte, de ez még nem volt elég a kitöréshez, és hogy a többi telepi sráchoz hasonlóan ne segédmunkásként kezdjen el dolgozni. Az a kis vidéki fafeldolgozó üzem azonban azóta sem látott olyan hangosan trillázó munkaerőt, mint amilyen Caramel volt. 

– Végigénekeltem minden műszakot, és egy éjszaka a gépsor mellett, üvöltve énekelve döntöttem el, is­mertem fel, hogy ez tesz boldoggá. Nem azért, mert büdös volt a munka – mondta a beszélgetés során.

És innentől mindenki számára ismert a történet, ugyanis a 2005-ös Megasztár és a Szállok a dallal című szerzeménye a legtöbbekben mély nyomot hagyott. Szereplése elhozta a megváltást Caramel számára, akit végre a mindig is vágyott megértés és szeretet fogadott. Akkor, ott, láncos bő nadrágban és mezben, egy szál mikrofonnal a kezében a sötétnek jósolt jövőképe örökre szertefoszlott, s helyét átvette a siker. 
– A múlttal már egyáltalán nem álmodom. Hála Istennek a jelen sokkal szebb, még ha vannak is benne kisebb-nagyobb megpróbáltatások. Sőt, ha lehet így fogalmazni, álmodni inkább a jövővel szoktam. Így születnek a dalaim és az újabb tervek, feladatok – mondta a Borsnak az énekes, aki szerint valami isten­adta belső erő segített neki ki­emelkednie a mélyből.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089155_auto_resized.png
origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711709413
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085484_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089984_auto_resized.jpg
ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711709413
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711709413
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel