Bűnözők vadásznak a sorozatsztárokra

A dél-amerikai telenovellákban a jó mindig győzedelmeskedik, de a valóság ennél komorabb. A térség a bűnözés melegágya, és a rosszfiúk karjaiba a sztárok is belefutnak.
A dél-amerikai telenovellákban a jó mindig győzedelmeskedik, de a valóság ennél komorabb. A térség a bűnözés melegágya, és a rosszfiúk karjaiba a sztárok is belefutnak.

A hatvanéves mexikói Laura Zapata sikeres és gazdag színésznő, ráadásul féltestvére, Thalía Sodi énekes-színésznő sem nélkülöz, Thalía férje, Tommy Mottola vagyona pe­dig minden képzeletet felülmúl. A mesés gazdagság csábította azt a bűnbandát, amely 2002-ben egy színházi előadás után elrabolta Laurát és másik féltestvérét, Ernestinát. Az emberrablók ötmillió dollár váltságdíjat követeltek a családtól. Laura ti­zennyolc, testvére harmincnégy napig raboskodott, mire rokonaik kifizették az összeget.

Gabriella Spanic a venezuelai sorozatok egyik legnagyobb sztárja. Egykori házvezetőnője azonban úgy vélte, a világ jobb lenne Gabriella nélkül, és mérget kevert az ételébe. – A gyermekem, az édesanyám és a testvéreim is fogyasztottak a méregből, de szerencsére nem lett bajuk – hálálkodott a sorsnak a színésznő. – Sejtjük, ki állhat a gyilkossági kísérlet mögött, de sajnos nem tudjuk bizonyítani, és a volt házvezetőnőm sem beszél. Nincs más lehetőségünk, mint test­őrökkel körülvenni magunkat, és bízni benne, ilyen nem fordulhat elő többé.

A Megveszem ezt a nőt című mexikói telenovella hozott sikert Mariana Levy számára, aki 2005-ben, harminckilenc évesen tragikus körülmények között hunyt el. A férjével autózott, amikor egy négyfős banda fegyverrel támadt a mögötte haladó kocsi sofôrjére. Mariana az ijedtségtől infarktust kapott, és bár a férje azonnal kórházba vitte, már nem tudták megmenteni az életét.