Budán rejtegetik Csala Zsuzsa hamvait

Felháborodást keltett, hogy a februárban elhunyt Csala Zsuzsa és húga, Márta földi maradványai nincsenek eltemetve. A Bors megtudta, hamvaik a komika keresztfiának rózsadombi lakásában vannak.
Felháborodást keltett, hogy a februárban elhunyt Csala Zsuzsa és húga, Márta földi maradványai nincsenek eltemetve. A Bors megtudta, hamvaik a komika keresztfiának rózsadombi lakásában vannak.

Hófehér, virágmintás porcelánurnában pihennek az elhunyt Csala Zsuzsa hamvai, aki néhány héttel élte csak túl húgát, Mártát. Mióta kiderült, hogy a művésznőt még nem helyezték el végső nyughelyén, a fél ország azt találgatja, hol rejtegetik a hamvait. A Bors megtudta a választ.

– Márta fiának, Péternek a rózsadombi társasházi lakásá­ban van mindkét urna, ő egyben Zsuzsa keresztgyereke is – mondta a Borsnak Csala Csilla, az egyetlen élő testvér, akit dunaalmási házában értünk utol.

Az idős hölgy korábban arról panaszkodott, hogy a rokonok azt mondták, várja meg a jó időt, hogy testvérei hamvait elhelyezhessék a családi sírban, de azóta semmi nem történt. – Van egy családi sírunk, itt, Dunaalmáson, amit még a nagyapám építtetett, ő került bele először, utána pedig a nagymamám. Tizenketten nyugszanak már benne, az anyukám és a papám is, az ő hamvait Amerikából szállították ide – mondta az idős asszony, aki már mindkét testvérének nevét rágravíroztatta a családi sírboltra, és türelmesen vár, hogy mikor látogathat ki úgy a temetőbe, hogy már nekik is vihet virágot. – Itt mindenki azt várja, hogy mikor lesz már a temetés, sokan ismerik a családunkat, de a rokonok azt szeretnék, ha szűk, családi körben búcsúztatnák a két elhunytat – tette hozzá.

A Szent István-bazilikában egyébként száznál is többen búcsúztatták a huszadik század egyik legnagyobb magyar komikáját, aki azt szerette volna, ha egyszer meghal, szerettei próbálják őt a legkisebb felhajtás közepette eltemetni.

Terry nem érti a késlekedés okát

Csala Zsuzsa jó barátja, Terry Black sem tudta, hol vannak a komika hamvai. – Nem tudom elhinni, hogy a család nem teljesítette Csala Zsuzsa utolsó kívánságát! Pedig semmilyen anyagi vonzata nem lenne, hogy a család teljesítse, hiszen a kripta kész – háborgott az előadóművész.