Brutálisan kísérletezik korunk Öveges professzora

A fizika tudomány. A tudomány itt van velünk, minden pillanatban körülvesz bennünket. A Spektrum Brutális fizika című saját gyártású sorozata ezeket az alapvető fizikai jelenségeket mutatja be és magyarázza el látványosan, izgalmasan, közérthető nyelven.

Hartlein Károly (balra) kísérletei a stábot is elvarázsolják

A műsor trükköket nem, viszont a legmodernebb filmes technikákat alkalmazza, így teszi élvezetessé az elsőre gyakorta száraznak tűnő tudományt. A sorozat szakértője a Budapesti Műszaki Egyetem tanszéki mérnöke, korunk Öveges professzora, Hartlein Károly, aki a fizikai kísérleteket bemutatja, és az ő segítségé­vel minden jelenség látható­vá válik.

A sorozat műsorvezetője a Totalcarból átigazolt Vályi István. – Nem mondom, remekül szórakoztunk mi is, pedig messze nem volt sem könnyű, sem veszélytelen. Száz és száz kilométereket utazni hajnalban és éjjel, fűrészporrá zúzott aggyal negyvenhétszer felvenni egy jelenetet vagy éppen mosolyogva beülni egy jéghideg vízzel teli medencébe, amelyben pár pillanat múlva felrobban valami, amiről nem tudjuk, hogy merre és hogyan repül… Volt egy-két komoly helyzet – elevenítette fel az emberpróbáló forgatási napokat Vályi István.