Botrány: Szinetár leszólta Kordáékat

Szinetár Dóra azért nem vállal több közös fellépést Bereczki Zoltánnal, mert nem akar a Korda házaspár sorsára jutni. Nem meglepő, hogy a színésznő kijelentése komoly vihart kavart.
Szinetár Dóra azért nem vállal több közös fellépést Bereczki Zoltánnal, mert nem akar a Korda házaspár sorsára jutni. Nem meglepő, hogy a színésznő kijelentése komoly vihart kavart.

A színpadon is elválnak Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán útjai, írta meg korábban a Bors. A színésznő a bejelentést a Mokkában azzal indokolta, hogy nem akartak a Korda György–Balázs Klári páros sorsára jutni.

„Bár nagyon szeretem és tisztelem Kordáékat, nem szeretnénk úgy végezni, mint ők. Szeretnék én önálló Balázs Kláriként is létezni. (...) Én már majdnem húsz éve álltam színpadon, amikor a Zolit megismertem, és elég jól elvoltam egyedül is. Volt önálló utam, és nem azért kezdtünk el énekelni együtt, mert külön nem ment volna, hanem mert együtt nagyon jó volt” – nyilatkozta Szinetár a TV2 reggeli műsorában.

A színésznő példálózása az internetes fórumokon sokaknál kiverte a biztosítékot, és Kordáék sem értik, hogy Dóra miért nem akar az ő sorsukra jutni. – Szerintem Szinetár Dóra nem ezt akarta mondani, rosszul fejezte ki magát. Pontosan milyen szempontból nem akar a sorunkra jutni? Az életben, amiben 34 éve boldogan együtt ­vagyunk? A sikerben, hogy az 55. jubileumi évben is húsz telt házas koncertet adtunk? Hogy harmincötször léptünk fel csak az USA-ban, harmincötször Kanadában, tízszer Ausztráliában, és a világ minden pontján koncerteztünk már együtt? Vagy nem akar olyan szegény lenni, mint mi, akiknek házuk, szállodájuk, pókerklubjaik vannak? Félreértést gyanítok, nem hiszem, hogy ezt ne akarná – morfondírozott Korda György, aki szerint az is rossz megjegyzés volt, hogy Dóri húsz évig csak szólóénekesként állt színpadra.

– Én huszonnégy évig énekeltem Klárika nélkül. Ebből tizenöt évig az ország legnépszerűbb énekese voltam, vagy száz slágert tudnék említeni abból az időszakból. Legalább négymillió lemezt eladtam, különböző nemzetközi fesztiválokon hét különböző országban hoztam el az első helyet, a magyar táncdalfesztiválokon három legjobb előadói és három közönségdíjat szavaztak meg nekem, és még sorolhatnám. Csak ezek után kerültem bele a duóba, azáltal, hogy beleszerettem Klárikába. Mi a mai napig is inspiráljuk egymást, arról nem is beszélve, hogy nálunk nincsenek képességbeli különbségek. Sőt Klárika ma már jobban énekel, mint én! Nem bánom, hogy a nevünk összeforrt – magyarázta az énekes legenda. Klárika tökéletesen egyetért férjével.

© Fotó: Knap Zoltán

– Dórit nem fenyegette az a veszély, hogy túl szorosan összeforr a neve Zoliéval. Azért ahhoz nagyon sokat kell dolgozni, és őszintének kell lenni a színpadon. Nem gondolom, hogy mi jó példák voltunk számára, mert amit mi csinálunk, az valóban egyedi, egy férfi és egy nő kapcsolatáról szól. Ezt nem is tudja senki utánunk csinálni. Azt a harmóniát, ami minket jellemez, tényleg csak akkor lehet közvetíteni, ha a két ember között minden rendben van. Nem tudom, Dóri miért nem akar a mi sorsunkra jutni. Nem tartom olyan rossznak a mi sorsunkat, sem érzelmileg, sem művészileg, sem anyagilag. Azt gondolom, cserélnének velünk egy páran – mondta az énekesnő.

– Szerintem Dóra soha az életben nem lesz már olyan népszerű, mint Bereczki Zoltánnal volt. Kívánom, hogy ne legyen igazam – tette hozzá Korda.

Szinetár Dóra nem kívánta kommentálni az ügyet.