Botrány a Dalban: Fatima berágott a zsűrire

A Fekete Vonat volt énekesnője olyan szigorú kritikát kapott A Dal zsűrijétől, hogy sértetten elviharzott a műsorból, és soha többé nem kíván visszatérni.
A Fekete Vonat volt énekesnője olyan szigorú kritikát kapott A Dal zsűrijétől, hogy sértetten elviharzott a műsorból, és soha többé nem kíván visszatérni.

Alaposan lehúzta Mohamed Fatima dalát a zsűri a dalverseny első elődöntőjén, ahol az Ott leszek című szám ki is esett. Pierrot például azt nehezményezte, hogy úgy tűnt, mintha a színpadon álló zenészek nem tudnának a hangszereiken játszani. A Bors kiderítette, hogy az előadások a zsűri és az indulók együttes elképzelése alapján születnek meg, illetve hogy a hangszerek csak színpadi kellékként használhatók, mert a versenyszabályzat szerint a zenei kíséret minden esetben felvételről szól. Fatimáék ezért megdöbbentek a bírálaton.

– Csak pilláztam a zsűri véleményét hallgatva, hiszen az előadásunkat a zsűrivel közösen találtuk ki. Ha tudták, hogy ez nekik nem fog tetszeni, akkor miért nem szóltak, miért engedték, hogy így maradjon? – méltatlankodott keserűen az énekesnő, aki a történtek után nem maradt a stúdióban, hogy a háttérben beszélgessen Harsányi Leventével, és úgy döntött, jövőre semmiképp nem indul a dalversenyen.

© Fotó: Vaskó Tamás

– Minket a zenénk minősít, és a közönségünket szeretnénk kiszolgálni, nem pedig egy zsűrit. Elmondták a véleményüket, mi elfogadtuk azt, de nem biztos, hogy ugyanezt gondoljuk ma­gunkról. A történteket én egy edzésnek tartom, és állítólag ami nem öl meg, az megerősít. Nem szegte kedvünket a negatív kritika, mert zenésznek születtünk, és ezt nem tudják elvenni tőlünk – vágott vissza Fatima, aki eleve azzal a céllal indult a versenyen, hogy a Burai Krisztiánnal közösen írt és előadott nótát népszerűsítse, és egy percig sem hitte, hogy kijuthat az Eurovízióra.

– Én, Mohamed Fatima promóció és marketing hiányában egyedül nem tudom felvenni a versenyt a többiekkel. Énekelni jöttem, és nem a kijutásért – szögezte le az előadó.

Freddie

Fehérvári Gábor Alfréd, vagyis Freddie Pioneer című számával magasan vezette a mezőnyt, ahol 42 ponttal jutott tovább, és az egyik legnagyobb esélyessé lépett elő.

– Nagyon örülök, hogy jó helyen végeztünk, és már várom a középdöntőt, hogy a zsűri által kiemelt hiányosságokat tökéletesítsük. A lehető legjobbat szeretném a színpadra tenni – mondta a Rising Star egykori versenyzője.

© Fotó: Vaskó Tamás

ByTheWay

A szintén tehetségkutatós fiúzenekar tagjai csalódottan figyelték a zsűritől kapott pontszámukat, de boldogan fogadták a hírt, hogy a nézők vigaszágon bejuttatták a csapatot a középdöntőbe.

– Féltünk, hogy kiesünk, de nagyon jó érzés, hogy végül továbbjutottunk, és hogy a közönségünk megint csak megmutatta, hogy segít, ha baj van.

© Fotó: Vaskó Tamás