Bocsánatot kért Bajor özvegyétől Vágó István

A szkeptikus tévés-politikus jól kiosztotta a Bajor Imrét kezelő Var­gha Zoltán természetgyógyászt, amiből óriási balhé kerekedett.
A szkeptikus tévés-politikus jól kiosztotta a Bajor Imrét kezelő Var­gha Zoltán természetgyógyászt, amiből óriási balhé kerekedett.

Ritkán látott indulatokat kavart Vágó István – egy ötpárti egyeztetésen, ami az egészségügyről és az oktatásról szólt – azon kijelentése, miszerint felül kell vizsgálni az alternatív medicina korábbi törvényes szabályozását, sőt a szükséges korrekciók érdekében javaslattal kell élni az EU-hoz is annak érdekében, hogy minél hamarabb eltűnjenek a magukat gyógyítónak mondó kóklerek, kuruzslók és álorvosok.

Az ötletre a legbőszebben – érthető módon, az állását féltő – az egyik legtöbbet emlegetett hazai természetgyógyász, Var­gha Zoltán, a „Vargha metodika” szülőatyja reagált. Ő az a „csodadoktor”, aki Bajor Imre mellett volt a halála előtti hónapokban, de segíteni végül nem tudott a nagybeteg Kicsihuszáron. Vargha azt írja Vágó Facebook-posztja alatt, hogy a tévés elfogadhatná, léteznek agyhullámok, és azt is illene elfogadnia, hogy ő már nagyon sok civilen és híres emberen segített, így a tevékenysége abszolút legális és szükség van rá. Erre replikázott Vágó azzal, hogy sosem tagadta az agyhullámok létezését, de látja, Vargha hogyan hasznosítja ezeket, például a fájdalmasan korán meghalt barátja, Bajor Imre kapcsán.

© Fotó: Végh István

Az indulatok itt szabadultak el. Vágó István az egyik kommentjében bejelölte Bajor feleségét, Ildikó asszonyt is, aki be­­jegyzésében utalt rá, hogy legszívesebben kipakolná Vargha szennyesét. Vágó utóbb ezt megbánta, mert az özvegy nagyon kiborult.

– Nyilvánvalóan méltatlan a helyzet, nagyon bánom, hogy Ildikót belerángattam ebbe – nyilatkozta a Borsnak Vágó István, a DK média-munkacsoportjának vezetője.

© Fotó: Földi D. Attila

– Nem kellett volna, borzasztóan sajnálom. Természetesen felhívtam és bocsánatot kértem tőle, és bocsánatot ké­rek most is – mondja, majd így folytatja:

– Amit viszont Var­ghának mondtam, azt fenntartom. Igenis sürgető kérdés, hogy a magyarországi pártok konszenzusra jussanak abban, hogy változtatni kell az alternatív gyógyászatra vonatkozó hazai és európai törvényeknek, mert beteg emberek mindig lesznek, és aki úgy érzi, hogy már nincs esélye a gyógyulásra, az érthető módon olyan csodadoktorokhoz fordul, ahonnan csak hamis re­ményeket kap, gyógyulást semmiképp.