Bochkortól tanulja a rádiózást Istenes Bence

A Bumeráng régi felvételeit hallgatja Istenes Bence. Az Önindító műsorvezetője megpróbálja ellesni a reggeli rádiózás műhelytitkait Bochkor Gábortól.
A Bumeráng régi felvételeit hallgatja Istenes Bence. Az Önindító műsorvezetője megpróbálja ellesni a reggeli rádiózás műhelytitkait Bochkor Gábortól.

Istenes Bence ismeretlen terepre lépett, amikor elvállalta a Music FM reggeli Önindítójának műsorvezetését. Nem szégyell azonban másoktól tanulni, és ha már mestert választ, akkor a legsikeresebb legyen az: visszahallgatja Bochkor Gáborék régi Bumeráng-adásait.

– Nem szégyen olyan kollégákat meghallgatni, akik sokkal tapasztaltabbak nálam. Amikor a Bumeráng a csúcson volt, én Németországban éltem. Tisztában vagyok azzal, hogy Bochkorék honosították meg és vitték csúcsra a kereskedelmi rádiózásnak ezt a műfaját, a reggeli műsort, amit most már Balázsék is fantasztikusan csinálnak. Rólunk nem is beszélve – magyarázta Bence, aki mindent rendkívül komolyan vesz, amibe belevág.

– Igaz, hogy már hét éve képernyőn vagyok, de a rádiózás teljesen más terep, másfajta műsorvezetői stílust igényel, máshogy kell a tévénézőket és a rádióhallgatókat megszólítani – vallja Bence, aki a Bumeráng archív anyagait fülelve próbálja ellesni, hogy a reggeli rádiózás doyenjei milyen fogásokat vetettek be a hallgatók megnyerésére. – Inspirálódom. Bochkor vérprofi, és én szeretek a legjobbaktól tanulni. Érdekes, hogy sok minden, ami Gáborék idejében kiválóan működött, ma már hatástalan lenne. Egészen más volt a médiatörvény, ezért, amit ők megengedhettek maguknak, azt ma már nem engedhetnék meg.


Bochkor büszke

A Bumeráng egykori műsorvezetője cseppet sem bánja, hogy fiatal kollégája ellesi tőle a reggeli rádiózás fortélyait: – Örülök, hogy Bence talál tanulnivalót az archívumban. Mindenkinek jólesik, ha követendő példaként említik a nevét, nem vagyok ezzel másként én sem. Drukkolok nekik, és a műsornak. Hajrá! – üzente lapunkon keresztül Bochkor Gábor.