Bochkor bűnhődhet a szilveszteri botrány miatt

Néhány hónapja ült vissza a mikrofon mögé Bochkor Gábor, növelve a Music FM hallgatottságát, presztízsét. A rádió nevével fémjelzett buli botránya most mindezt romba dönti.
Néhány hónapja ült vissza a mikrofon mögé Bochkor Gábor, növelve a Music FM hallgatottságát, presztízsét. A rádió nevével fémjelzett buli botránya most mindezt romba dönti.

Bochkor Gábor aligha örült a Music FM körül kialakult helyzetnek. Mint ismert, a rádióállomás és a Off Productions Kft. közös szilveszteri megabuliján – a Music FM and Lights Off Illegal Szilveszteri Partyn – elszabadult a pokol. A beszámolók tömegnyomorról, lökdösődésről, ruhatárosok megalázásáról, lopásról, rosszullétekről és a biztonsági őrök brutalitásáról szóltak.

– A Music FM azután lett a rendezvény médiapartnere, hogy a szervező Off Productions Kft. aláírta a katasztrófavédelmi előírásoknak megfelelő szerződést a Hungexpóval. A Hungexpo biztonsági szolgálata felelt a helyszín biztosításáért – mondta Borsnak Kiss Anikó, a rádióállomás vezérigazgatója.

A károsultakat azonban nem igazán érdekli, hogy kinek a felelőssége a félresikerült szilveszteri parti, néhányan tüntetést szerveznek a rádióállomás székhelye elé.

– Reméljük, hogy nem nálunk, hanem a szervező cég irodájá­nál tüntetnek majd. A központi e-mail címünkre már sok levél érkezett, a helyszínen több mint száz kabátot találtunk, amelyeket becsomagoltunk, és futárszolgálattal küldjük el a tulajdonosuknak. Megtesszük a jogi lépéseket, és arra biztatok mindenkit, hogy tegyen feljelentést, a szervező cég ugyanis nekünk is erkölcsi kárt okozott. Mi egy profi szervezéshez adtuk a nevünket – tette hozzá a Music FM vezérigazgatója.

Az erkölcsi kár Bochkor Gábort is érintheti, hiszen néhány hónapja ő a Music FM arca, reggeli műsora pedig a rádió zászlóshajója. Ezért próbáltuk megtudni a véleményét a történtekről, ám hívásunkra cikkünk megjelenéséig nem reagált.

A Off Productions Kft. partiszervező vállalja a felelősséget, a Valton-Sec Kft. biztonsági szolgálat hozzánk eljuttatott közleményében pedig többek között ez szerepel: elemzik a helyzetet, a biz­ton­sági őrök az ilyen­kor szokásos szakmai protokoll szerint jártak el, a rendezvényen végzett munkájukkal kapcsolatban bejelentés, feljelentés nem érkezett.

Káosz és lökdösődés

Káosz és tömegnyomor volt egész éjjel – mesélte a Borsnak az egyik fiatal, aki egy jó szilveszteri buli reményében indult a Hungexpóra, de baráti társaságával kénytelenek voltak továbbmenni egy másik helyre. – A lányok sírtak, sokakat a korlátoknak nyomtak. Körülbelül félóránként, hullámokban engedték be a tömeget. Megpróbáltuk leadni a kabátokat, de hosszú várakozás után feladtuk. Jobban is jártunk, mert sokan pólóban kényszerültek hazamenni a fagyban – mondta el a Borsnak élményeit a buliról B. Károly.