Celeb

Bezöldültek a hollywoodi és a hazai celebek

hanna

Létrehozva: 2012.11.25.

Ma már a sztárvilágban is sokan vannak azok, akik szájából nem csupán üres szólam a környezetvédelem. Till Attilától Paul McCartney-ig egyre hosszabb a „zöld” hírességek sora.

„Nem elég, ha hangos és látványos akciókat hirdetünk, ha mi a magunk életében nem vagyunk környezettudatosak” – mondta nemrégiben Leonardo DiCaprio, aki hibrid meghajtású autóval jár, és otthonában napelemekkel biztosítja a környezetbarát energiát.

Obamánál is házalt Pitt

DiCaprióhoz hasonlóan gondolkodik és él Cameron Diaz, a Keresd a nőt! című kasszasiker sztárja, aki Toyota Priust vezet, és társszerzőként jegyez egy könyvet, amely a hétköznapi zöld praktikákat szedte sorba.

Brad Pitt az általa létrehozott alapítványon keresztül a Katrina hurrikán által letarolt New ­Or­leans­ban százötven olyan házat építtetett, amelyben zöld technológiát és anyagokat használtak fel. Pitt ekkor Obamával is tárgyalt, egy olyan állami projekt létrehozását sürgetve, amely Amerika-szerte segítené a zöld technológiájú épületek létrehozását.

Ruhaköltemény PET-palackból

Hollywood sztárjai között az utóbbi években örömtelien új divat hódít. A különféle díjátadó ünnepségeken a filmcsillagok úgynevezett környezettudatos ruhákban jelennek meg. Meryl Streep például az idei Oscar-gálán egy ahimsa (jelentése szanszkritül: „nem kárt okozni semmiben”) selyemből készült ruhába bújt.

Colin Firth biopamutból szőtt Tom Ford-öltönyben jelent meg a kifutón, ráadásul ez egy igazi újrahasznosított darab, hiszen a színész ezt viselte akkor is, amikor 2011-ben A király beszéde című filmben nyújtott alakításáért átvehette az Oscar-szobrocskát. Felesége, Livia Firth egy rendkívül sokoldalúan hasznosítható, műanyag palackokból készült ruhában lépegetett ura mellett.

Tilla is bezöldült

Szerencsére ma már idehaza is egyre elterjedtebb a zöld szemlélet. A hétköznapi környezetvédelem két fő harcosa két férfi televíziós, Till Attila és Hajós András. Előbbi a National Geographic által meghirdetett Ökonapok ­há­zi­gaz­dá­ja­ként is hirdeti, hogy az apró tettek is összeadódnak, és globális szinten az emberiség javát szolgálják. „Ha elutazunk, teljesen áramtalanítjuk a házat, még nyaraláskor is ügyelünk a szelektív hulladékgyűjtésre, lehetőleg bioőstermelőktől vásároljuk az élelmiszert” – így Tilla.

A házában megújuló energiaforrásokkal fűtő Cseh László, a télen-nyáron kerékpározó Hajós András, a gyerekek környezettudatos nevelésének fontosságát hangoztató Keleti Andrea egyaránt élharcosa a hazai zöld ­élet­szem­lé­let elterjesztésének.

Paul McCartney kampányol az Északi-sarkért

Immár több mint egymillió ember – közöttük száz világsztár – csatlakozott a Greenpeace kampányához, amelynek célja, hogy tiltsák be az Északi-sarkvidéken az olajfúrást és a nem fenntartható ipari halászatot. Penélope Cruz, Paul McCartney, Robert Redford, Pedro Almodóvar, Pamela Anderson, Tim Roth, Jude Law, Annie Lennox; csak néhány a száz híresség közül, aki együtt követeli, hogy az ENSZ nyilvánítsa védetté az Északi-sark körüli lakatlan területet.

A teljes listán kilenc Oscar-díjas, tíz Golden Globe-díjas és öt Grammy-díjas művész szerepel. A ­Green­peace hajót indít az Északi-sarkra, hogy tiltakozásképpen a tengerfenéken helyezzék el a több ­száz­ezer nevet tartalmazó tekercset.

– Valamikor, valahol gátat kell szabnunk a kapzsiságnak. Úgy hiszem, ez az idő a most, a hely pedig az Északi-sarkvidék – mondta Paul McCartney a Rio de Janeiró-i kampányindítón. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089698_auto_resized.png
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711703114
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083461_auto_resized.png
metropol.hu

„Gáborékat hagyd békén! Neki is jár a boldogság” – Tóth Gabi válaszolt a provokálónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086801_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086128_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711703114
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089846_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711703114
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel