Betegszállító viszi a Barátok köztbe Rékasi Károlyt

Bár csak egy hete volt a nagy műtétje, mégis elkezdi a forgatást a héten a színész, akire egész nap külön orvoscsoport figyel majd.
Bár csak egy hete volt a nagy műtétje, mégis elkezdi a forgatást a héten a színész, akire egész nap külön orvoscsoport figyel majd.

Orvosaitól engedélyt kapott, ezért a héten megkezdi a munkát a Barátok közt stúdiójában Rékasi Károly, akit két hete kellett ismét megoperálni. Rékasi Károlynak azért volt szüksége az újabb, az egész combját érintő műtétre, mert nyári motorbalesete után sérülései nem megfelelően gyógyultak. Combcsontját most újra rögzíteni kellett, illetve a csontjai közti rést csontforgácsokkal pótolták. Bár a műtét után erős vérzés lépett fel, többször is vért kapott, a színész késznek érzi magát a munkára. Mivel sem Rékasi, sem a stáb nem volt felkészülve az újabb műtétre, igazán kérdéses volt, hogyan folytatódik a sorozat.

– Nem tudom, mennyire fog megterhelni a munka, az agyam is tele van még a műtéttel, de a legjobbat remélem. Az első a gyógyulásom, csak a második a munka, és ezt mindannyian – én is és a stábtagok is – szem előtt tartjuk. Hétfőn reggel a kapcsokat is kiszedték a lábamból. A munkába egy betegszállító cég fog szállítani, nehogy megterheljem a sérült lábamat. A forgatások alatt is ők és a stáb lesznek a segítségemre, az öltöző, a smink és a helyszínek között, és haza is a betegszállítók visznek majd minden nap, amikor forgatok – újságolta a Borsnak Rékasi, aki maga is elismerte, hogy az újabb műtét már beleszólt a sorozat történetvezetésébe is.

– A sorozat számára elengedhetetlenül fontos a munkavállalói egészsége, ezért a szükséges gyógyulási idő biztosítása végett több lehetőség is felmerült arra az esetre, ha Karcsi nem kap engedélyt a munkára. Gondolunk itt a történet teljes megváltoztatásán túl a karakter időszakos cseréjére – bár ez utóbbit szerettük volna a legkevésbé. Arra is ügyelnünk kellett, hogy a történet ne sérüljön, hiszen a sorozat a nézők szórakoztatására hivatott, mindemellett a színész szempontjait is szerettük volna figyelembe venni – árult el néhány műhelytitkot Rozgonyi Ádám, a sorozat kreatív producere, aki kollégájával még a kórházban is meglátogatta a színészt, és orvosával is egyeztetett. A történetet úgy dolgozták át, hogy amíg Rékasinak a sérülése nem engedi a mozgást, feküdjön vagy üljön, később pedig mankóval közlekedhessen.

© Fotó: Bánkúti Sándor