Celeb

Betegségtől hízott meg Friderikusz Sándor

K. Sz.

Létrehozva: 2018.12.28.

<p>A hajdan kifejezetten vékony sztárt évtizedek óta kísérti a jojóeffektus. Hol meghízik, hol lefogy. Saját bevallása szerint rendkívül megviseli, ha valaki megjegyzést tesz az alkatára, mivel ahogy ő fogalmazott: e tekintetben nem teljesen egészséges. </p> <p></p>

Forrás: Bors

Komoly betegség húzódhat Friderikusz Sándor hirtelen hízása hátterében. A 60 éves sztár márciusban lett munkanélküli, ekkor távozott a Music FM-től, ahol a pletykák szerint igen hangos szóváltásba keveredett a frekvencia vezetőjével.

Fridi azóta szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, csupán barátja, Ve­rebes István könyvbemutatóján jelent meg a nyáron, igaz, baseballsapkában és napszemüvegben, hogy ne keltsen feltűnést. Ami viszont ennél is jobban szemet szúrt a Bors fotósának, hogy legutóbbi nyilvános szereplései óta jelentős túlsúlyt szedett magára Fridi, amitől azóta sem sikerült megszabadulnia.

Az utóbbi másfél évtizedben többször fordult elő, hogy Sándor pillanatok alatt 10–20 kilókat szedett fel vagy fogyott le. Legutóbb barátjának, Szilágyi Jánosnak vallott a Nők Lapja Évszakokban arról, hogy bizony rettenetesen megviseli megváltozott teste, továbbá, hogy nem csupán az evés és a mozgáshiány miatt hízott meg.

– Mi tagadás, nagyon – kezdte meg a választ Szilágyi azon kérdésére, miszerint zavarja-e a túlsúlya. – Nem mondom, van benne némi lustaság is, de e tekintetben nem vagyok teljesen egész­séges, ezért is gurulok be, amikor valaki odalép hoz­zám, és megjegyzést tesz arra, hogy felszedtem pár kilót. Esze­ment bunkóságnak tartom az ilyes­mit, hiszen honnan tudja az ille­tő, hogy milyen baj és küzdelem  áll a pillanatnyi látvány és jelenség mögött? – osztotta meg a showman jó barátjával, aki azt is hozzátette: Ha lefogyna, esetleg visszatérne a régi vásárlási kedve. 

A betegségről csak találgatni lehet, mert azt nem részletezte a vele készült beszélgetésben. Ám a sztár egy közeli barátja sze­rint a showman számára tényleg komoly dráma a megvál­tozott testalkata: világéletében kényesen ügyelt a megjelenésére: a divat fővárosában, Milánóban válogatott a legnagyobb luxusmárkák közül, mindig is adott a minőségre. 

– Sándor egy jó értelemben vett hiú férfi, aki mindig megnézi, miből és milyen minőségűt vesz, legyen az ruha, illat vagy kiegészítő, de ugyanez mondható el róla, ha zenéről, filmről vagy kép­zőművészetről van szó. Ha­sonlóképpen van a környezetével is, szereti az ilyen típusú em­berek­kel körbevenni magát. Be­tegségről nem tudok, de a hízás természetesen zavarja, látszik, hogy őt sem kíméli a jojóeffektus. Sajnos néha csak unalmában szokott falatozni, hajlamos arra, hogy napokig ki se mozduljon a lakásból – mesélte lapunknak a sztár egyik közeli barátja. 

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint a jojóeffektus mögött komoly lelki problémák húzódhatnak meg. 

– A testképünk változása ki­hat a hangulatunkra, ez alapján határozzuk meg sokszor az ön­magunkhoz való viszonyunkat. Akinek az önértékelése gyenge lábakon áll, az sokkal inkább ki van téve annak, hogy a testképe alapján határozza meg magát. A másik veszélye, hogy nem feltétlenül reálisan ítéljük meg azt, amit látunk, önmagunkat hajla­mosak vagyunk leértékelni és torz képet alkotni. A szélsőségesebb része, amikor már összefüggést látunk aközött, hogy nézünk ki és hogy szerethetőek vagyunk-e – vélekedett a szakember. 

Lapunk megkereste Friderikusz Sándort, hogy egészségéről, jelenlegi mindennapjairól érdeklődjünk. A legendás tévés először nem kívánt élni a lehetőséggel, majd egy üzenetben kérte, hogy e-mailben küldjük el a kérdéseinket. Hamarosan azonban bájos asszisztensén keresztül köszönte meg az érdeklődést, s azt üzente, mégsem kíván nyilatkozni.

Sose tér vissza a tévébe?

Számtalan sikerműsor fűződik Friderikusz Sándor nevéhez, de egyik kijelentése alapján az sem elképzelhetetlen, hogy a hazai televíziózás legemblematikusabb alakja soha nem tér vissza a képernyőre.
– Azt hiszem, amit akartam a mi közös mesterségünkben, az elmúlt negyven-negyvenöt évben már megcsináltam, elvégeztem... Dicsekvés nélkül mondhatom, hogy annyi műsorötletem van, hogy akár két teljes tévécsatornát is meg tudnék tölteni velük. Na persze ezeknek a műsoroknak többségét már más arcokkal, nem a sajátommal csinálnám, magamra legfeljebb egyetlenegyet szignálnék ki – mesélte Szilágyinak.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145665_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, hová költözött a kispesti baloldali pénzszivattyú - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27222_resized.jpg?avcount=1713565510
origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138898_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyermekei is meggyűlölhetik Meghan Markle-t döntései miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143570_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144892_auto_resized.png
metropol.hu

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27220_resized.jpg?avcount=1713565510
origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073172_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713565510
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713565510
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/iAf_dNB5Qmol82puOI69Fa_tjYLlEM8DZ5xvAsnxKOQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YxYzA5YzhiOWY3ZTRjOTZiODA5MDIwYTA4MDU5MTUy.jpg
Divat

A Next Top Model Hungary zsűritagja elárulta, mitől szép egy nő valójában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt