Berkit azonnal ledöfte Pintér Tibor

Berki Krisztián összebalhézott Pintér Tiborral, hogy miért nem éles fegyverekkel harcolnak a színpadon. Mégis szerencse, hogy fából volt a kard, amivel Pintér hátba döfte.
Berki Krisztián összebalhézott Pintér Tiborral, hogy miért nem éles fegyverekkel harcolnak a színpadon. Mégis szerencse, hogy fából volt a kard, amivel Pintér hátba döfte.

Pintér Tibor már régen eldöntötte, hogy Berki Krisztiánt is szerepelteti a Nemzeti Lovas Színház Trója című musicaljében. A szerdai közös próbán azonban többször is elgondolkodott, biztos jó döntés volt-e a kigyúrt celebet szerződtetni. Berki ugyanis kiverte a balhét, amikor meglátta, hogy csak kellék fegyverekkel harcolnak a darab szereplői. Olyan hangos szóváltásba keveredett Pintérrel, hogy megfagyott körülöttük az amúgy is nulla fok alatti levegő.

– Krisztián az elején renitens volt, nem számítottam rá, hogy itt is hozza ezt a berkis stílust – panaszolta a színházigazgató. – Erre nem lehet felkészülni. Az első fél óra Berki Krisz­tiánról és az ő kívánságairól szólt. Kötötte az ebet a karóhoz, hogy kamufegyverekkel nem hajlandó játszani, aztán még azt is kikövetelte, hogy az ő kedvéért süssük el az ágyút – mesélte Pintér Tibor, aki a közjáték ellenére elégedett Berki alakításával.

A döfés. Pintér elmondta, Krisztián az elején nagyon renitens volt, nem számított rá, hogy itt is hozza ezt a berkis stílust © Vadnai Szabolcs

© Vadnai Szabolcs

– A darab elején egyébként rögtön meghal, mert kivégzi a gyors lábú gyilkológép, Akhilleusz, akit egyébként én alakítok. Krisztiánnak nincs szövege, viszont vannak gesztusai és tekintélyt parancsoló ereje a hatalmas termete miatt. Alkatilag kiváló, nála jobbat nem is tudnék elképzelni erre a feladatra – summázta Pintér.

– Régóta próbálok valamiben elvérezni, és mivel semmiben nem sikerül, rájöttem, hogy karaktergyilkosságot kell elkövetnem saját magam ellen – értett vele egyet Berki.

Próba után veszekedtek © Vadnai Szabolcs

– Ha már az élet ezt nem tudja megtenni, akkor játsszuk el. Ezért mentem bele, hogy a színház kedvéért és némi készpénzért elvállalom, hogy elpusztítsanak. Pontos gá­zsiról nem beszélhetek, de fagyipénzért nem jöttem volna el, mivel nekem már ázsióm van. Azt gondolom, hogy aki engem akar szerepeltetni, an­nak jól meg kell fizetnie – próbálta a szerénység legkisebb látszatát is elkerülni a celeb. Berki színpadi halála a hétvégén a Nemzeti Lovas Színházban tekinthető meg.