Bérgyilkost keresett a nejére féltékeny Elvis 2.rész

Mi volt a szexi mozgás, a szívdöglesztő hang, a sármos külső mögött? Ray Connolly memoárjában lehangoló képet fest a rock and roll királyának szerelmi életérôl.
Mi volt a szexi mozgás, a szívdöglesztő hang, a sármos külső mögött? Ray Connolly memoárjában lehangoló képet fest a rock and roll királyának szerelmi életérôl.

Nők ezrei rajongtak érte, ő mégis a szűziesség híve volt. Korábbi önéletrajzi könyve szerint Elvis borzasztóan félt a nemi betegségektől. Továbbá édesanyjával való szoros kapcsolata is rányomta bélyegét a nőkkel való viszonyára.

Számára az ideális nő fiatal, szűz, inspiráló, gondoskodó: egyfajta anyapótlék. És hogy ki volt az a nő, aki megfelelt az anyakomplexusos, szexkerülő Elvis igényeinek? Priscilla Ann Wagner, részben norvég, részben skót-ír és angol származású színésznő, producer. 1959-ben találkoztak először, amikor a lány még csak 14 éves volt, Elvis pedig 24.

© Northfoto

Elvis katonai szolgálatát teljesítette Priscilla nevelőapja vezetősége alatt, ahonnan 1960-ban szerelt le, ezután kezdett udvarolni a lánynak. Priscilla minden igényét kielégítette Elvisnek: fiatal, gyönyörű és szűz volt. És nem utolsósorban vállalta az egy évvel ezelőtt elhunyt anyja szerepét: a fiú mély gyászában sokat segített, hogy Priscilla meghallgatta fájdalmait.

Gügyögött Elvisnek, sokszor felszeletelte neki a tányérján a húst, folyton otthon ült és várta, hogy szerelme hazatérjen. 1967-ben házasodtak össze Las Vegasban. Lányuk, Lisa Marie Presley egy évvel később született. Tökéletes családi idill lehetett volna, Elvis azonban ráunt az asszonyra, külön aludt, mondván, sohasem tudna lefeküdni egy nővel, aki gyermeket szült.

© Getty

A rockkirályban ekkor ébredhettek fel a hormonok, ész nélkül kezdte falni a nőket. Bár a szexuális aktus helyett továbbra is a simogatást, ölelkezést helyezte előtérbe, mégis hűtlen nőfalóvá vált. Eközben Priscilla memphisi otthonuk börtönében raboskodott. Egyetlen alkalommal kacsintott félre karateedzőjével, Mike Stone-nal. Elvis akkor olyan féltékeny lett, hogy bérgyilkost akart fogadni a szerető megölésére, de szerencsére később letett a dologról.

A szeretők nem szakították meg a kapcsolatot, Priscilla 1972-ben elköltözött Elvistől, és Mike-hoz menekült. 1973-ban vált el az énekestől, de akkor már több mint egy éve nem éltek együtt. Elvis egészsége megrendült, drogproblémái voltak. Bár Priscilla nem akart gyermektartást, Elvis ragaszkodott hozzá.

© Northfoto

Priscillát 1992-ben a People magazin a világ legszebb ötven nője közé sorolta, ám a mostanra 71 éves színésznőt már évek óta kritizálják számos plasztikai műtétje miatt, szépítő beavatkozásai eltorzították egykori bájos arcát, mimikáját. A sorozat következő részében a rock and roll királyának nőügyeiről írunk.