Celeb

Bereczki ok nélkül áztatta el Vastag Tomit?

B. L.

Létrehozva: 2014.10.07.

Ha Vastag Tamás olyan jól formázza a színházi előadásain Frank Sinatrát, akkor most miért nem ahhoz mérhetően énekelte Gene Kelly számát? – nagyjából ezt az érthetetlen kritikát kapta a fiatal énekes. A Bors megpróbálta kihámozni az igazságot.

Fura helyzet. Vastag Tamás az Ének az esőben című dalt adta elő, Bereczki Zoltánnak azonban nem tetszett, azt kifogásolta, hogy a fiatalember, aki oly jól alakítja a színházi előadásokon Frank Sinatrát, miért nem a legendás amerikai énekeshez méltó stílusban szerepelt most. A gond az, hogy Vastag és még sokak szerint az Ének az esőben nem Sinatra, hanem inkább Gene Kelly előadásához köthető.

– Ezt a műfajt kívülről fújom, ebből van diplomám. Ez musical, aminek a könnyedség a lényege. Az, hogy ne lássam: az előadó gondolkodik, mi a következő lépés. Tominál minden pillanatban ezt láttam. Mielőtt elhangzik a védekezés, hogy csak egy heted volt erre felkészülni, tudni kell, te ezt régóta csinálod. Nekem nagyon sok minden hiányzott ebből – jegyezte meg temperamentumosan Bereczki a Sztárban sztár vasárnapi adásában, Sinatra-előadására utalva.

Egy nappal a műsor után a Bors munkatársa arról érdeklődött Bereczkinél: tulajdonképpen melyik legendát kellett volna megformálnia Tamásnak a színpadon?

– A feladat Frank Sinatra volt, de a számok kiosztásáról, a színpadi megjelenítésről, a koreográfiáról nem engem kell megkérdezni. Mi is a nézőkkel együtt, akkor este látjuk csak a kész produkciót. Az előadásmódról – utánozandó figurától függetlenül – a véleményem ugyanaz – szögezte le a zsűri szigorú tagja. – Három szegmensből összetevődő produkciót láthattunk Vastag Tomi előadásában. Az Ének az esőben című dalt, amely eredetileg Gene Kelly nevéhez köthető, de állítólag egyszer Frank Sinatra is elénekelte. A koreográfia viszont egy az egyben a Robbie Williams koncertjén látott volt.

– Nem dolgom ezt a helyzetet elemezni, de én azt a könnyedséget, légiességet hiányoltam Tomi előadásából, ami ennek a műfajnak a sajátossága. Tamás szétesett, és szinte végig a táncosok után ment, ha bevállalta, hogy táncol, akkor koncentráltabban kellett volna teljesítenie. Ebben a műsorban a feladatot megkapja az előadó, de a produkciót neki kell megoldania. Fontos, hogy az énekes a helyzet magaslatán legyen. Hangsúlyozza, amiben a legjobb, hogy elterelje a figyelmet a gyengeségekről. Nagyra becsülöm Tomit és tudom, ahogyan egy héttel ezelőtt, a következő héten is újra elkápráztat majd min­ket – tette hozzá Bereczki.

Vastag Tamás értetlenül állt a kritika előtt, hiszen amikor Frank Sinatrát alakítja a színházban, szinte soha nem táncol a színpadon:

– Sinatrát a hangként és nem a lábként emlegetik. Szerencsére a hangomat megdicsérték, de a tánccal valóban meggyűlt a bajom – vallotta be Tamás. – Elfogadom Zoli kritikáját, mert elismerem a művészetét, Frank Sinatra azonban soha vagy csak alig táncolt. Ennyit tudtam kihozni a produkcióból – fejezte be alázattal Vastag.

A TV2 szerint senki nem hibázott

Többször is előfordult a Sztárban sztár adá­saiban, hogy bizonyos előadók koreográfiáját több klipből vagy koncertfelvételből raktuk össze – kommentálta a TV2 sajtóosztályának egyik szakembere. – Ennél a produkciónál Tomi külseje Frank Sinatrát idézte. A dalhoz tartozó koreográfia és látvány ötletét egy brit tévéshow adta, amelyben Robbie Williams énekelt. A filmben Gene Kelly adta elő ezt a dalt, Tomi hangban egy kicsit rá is hajazott. De így igaz, Sinatra is énekelte, tehát hozzá is köthető. A zsűri – és így Bereczki Zoli is – előre tudta, hogy ebben a produkcióban ezt a három elemet ötvözzük. Ő ettől függetlenül privát véleményt fogalmazott meg.

 

Liptai Claudia megnevelte Majkát

Majka nem csomagolta sztaniolba a véleményét, amikor a Susan Boyle-t alakító Hevesi Tamás produkcióját értékelte, mire Claudia már nem is a produkciót, hanem Majkát kritizálta: „Iszonyatosan sértő, amit Majka mond. Minősítesz egy stílust azért, mert nem szereted”. Ezután Majka értetlenkedő közbeszólására felcsattant: „Most fogd be!”.

Hevesi Tamás elárulta, mit érzett abban a pillanatban:

– Claudia megvédett, és ez nagyon jólesett – kezdte az énekes. – Azért az tény, hogy szerepeltem már ennél sokkal jobban is. Valószínűleg több pontot kapok, ha férfiként adom elő a dalt, de nekem az volt a feladatom, hogy Susan Boyle legyek. Nyilván akadt egy-két mondat a zsűritől, ami nem esett jól, de nem foglalkozom ezzel. A közönségnek tetszett. A próbákon sokkal jobban énekeltem, de legalább női hangon próbáltam utánoz­ni egy nő előadót nem akármilyen magasságokban, ezért ezt a nehézségi fokot értékelhette volna kicsit jobban a zsűri – magyarázta az énekes, aki a héten Sipos F. Tamás bőrébe bújhat. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139654_auto_resized.jpg
origo.hu

Miley Cyrust brutálisan összeverték egy női vécében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27193_resized.jpg?avcount=1713467713
origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137828_auto_resized.jpg
vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140755_auto_resized.jpg
ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141707_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Magyar Péter barátnőjének elszólása miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27194_resized.jpg?avcount=1713467713
origo.hu

Brutálisan kiraboltak több luxusüzletet BudapestenBrutálisan kiraboltak több luxusüzletet Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713467713
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713467713
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135372_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálalt az uralkodó bizalmasa: ilyen volt valójában II. Erzsébet királynő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139002_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qXB74QkEJUfIrZYmEunDDCwjt0HPbchZ8rxyUSMjGEk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjcwNGYyY2VmMDQ0ZDliZWQ1YTQ1NDE0ODIwYWE0.jpg
MONOKLI

„Hiába kiabáltam segítségért" – brutálisan összeverték a magyar énekest, sokkoló fotók