Celeb

Belebetegedett kirúgásába Jakupcsek Gabriella

GYLF, Fái

Létrehozva: 2015.12.23.

Van abban valami, hogy a lelki megrázkódtatás kihat a testre is. Jakupcsek Gabi sokkot kapott, amikor hétfőn váratlanul a kezébe adták a felmondólevelét, azonnal le is döntötte a lábáról a kórság. Elment a hangja, alig tud beszélni.

– Beteg vagyok, hangom sincs – suttogott a telefonba Gabi. – Nem tudok többet mondani a tegnapinál, engem senki nem ke­resett meg érdemben. Sem a döntésük előtt, sem azóta nem beszélt velem senki. Nem tudok miről nyilatkozni, keressék a sajtóosztályt információért. Annyit mondhatok, nagyon jólesik az érdeklődés. Tegnap óta olyan kollegialitás mozdult meg, amiről azt hittem, ma már nem is létezik – mondja a műsorvezető, aki értesüléseink szerint a kirúgott százhúsz munkatárs kö­zött az egyetlen képernyős, a többiek javarészt műszakiak és adminisztratív dolgozók. Jakupcsek hirtelen lebetegedésén nem csodálkozik dr. Kóczán István kardiológus, belgyógyász. – Az immunrendszer védekezőképessége lecsökkenhet stressz hatására, így könnyebben begyulladhatnak a hangszálak. Ez okozhat hangszálgyulladást is, amitől elmehet a hangja – mondja a szakember.

Mirigyes meglepetés

Miután Jakupcsek hétfőn délben a személyzeti osztályon megkapta a kirúgásáról szóló levelet, az ebédidőből már hiába várták vissza a Ridikül forgatására, az irigy hónaljmirigyes Varga Győző is ott téblábolt a folyosón, ő lett volna az adásban a meglepetésvendég.

– Egy idő után a gyár­tásvezető szólt, hogy a mai felvétel el­marad – mesélte felháborodottan Varga. – Az is botrány, hogy karácsony előtt rúgják ki az embereket, de hogy egy forgatási nap kellős közepén!? Ebből is látszik, hogy dilettánsok dolgoznak ott. Még ha le is szarják az érzelmeket, ott áll egy stáb, egy műsorvezető. Gondolják, hogy ugyanúgy tudják majd tenni a dolgukat, miután kirúgták őket? Várakozással tölt el, hogy milyen irgalmatlan nagy né­zettséggel kecsegtető, sikeres műsorszéria áll sorba, ami miatt ezt kellett lépniük. Mert biztosan van olyan, és mellé egy nagy formátumú műsorvezetőjük is. Biztosan jól kitalálták, ha már nyolcvanmilliárdból gazdálkodnak.

A Bors úgy tudja, hogy a Ridikül című műsort gyártó Apropó Média Produkciós Kft.-nek élő szerződése van az MTVA-val. A producert, Halkó Gabriellát telefonon értük el, de azt kérte, próbálkozzunk később, bokros teendői vannak épp. Azóta nem jártunk sikerrel.

Balázs: Szégyelljék magukat!

Reggel a Class FM-en, a Morning Show-ban Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri keményen kiállt Jakupcsek és a százhúsz kirúgott köztévés munkatárs mellett. Amikor délelőtt megkerestük Balázst, még mindig paprikás hangulatban vázolta a véleményét: – Felháborít, megrendít az, ahogy Gabival bántak – mondta a Borsnak Balázs.

– Be­hívják és kirúgják a jubileumi, ötszázadik adás előtt? Gabi öt­száz műsort készített, ráadásul két felvétel között közlik vele, hogy ki van rúgva, pont, amikor forgat? Van ennek emberséges módja is, de ilyen bántón, megalázva? Ezt senki sem érdemli meg. Hogy lehet ilyet csinálni? Ráadásul Gabi a csatorna legnézettebb műsorait vezette, ke­vés ilyen emblematikus arcuk van, a műsorait szerették, nézték az emberek. Joga van a munkáltatónak megválnia a dolgozójától, kirúgni bárkit, akit csak akar, de nem így. A hogyan nem mindegy. Szégyellhetik magukat, akik ezt így, ebben a formában megtették. Ez az eset hűen mu­tatja a köztévé morális állapotát. Sajnálom, együtt érzek Gabival. Remélem, valamelyik tévé, rádió lecsap rá. Hiteles, felkészült mű­sorvezető, remek riporter. Drukkolok neki!

Sírva búcsúzik

Jakupcsek Gabi könnyeit nyelve búcsúzott a nézőktől. Ez az évad utolsó Ridikül adásában történt, december 18-án, ami a jótékonykodás jegyében telt. Milyen érdekes az élet, hiszen akkor Ja­kupcsek még nem is sejthette, hogy néhány nap múlva kicsúszhat a talaj az ő lába alól is.

– Na, nem picsogunk, elköszönök – törölgette le a könnyeit, majd legjobb tudomása szerint a jövővel kapcsolatban is említést tett.

– Kellemes karácsonyt! Képzeljék, találkozhatunk az új évben, január 4-én. Kellemes ünnepeket! – búcsúzott a nézői­től. 

Segítség a kirúgottaknak

Az MTVA kedden közleményben erősítette meg, hogy csoportos létszámleépítést hajtan­ak végre, ami százhúsz embert érint. A közleményből kiderül: az intézmény létrehoz egy bruttó 13 millió forintos segélyalapot is a létszámleépítésben érintett munkavállalók segélyezése érdekében.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134778_auto_resized.jpg
origo.hu

Szexképek kerültek fel a internetre Taylor Swiftről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27114_resized.jpg?avcount=1713282312
origo.hu

Nagy a baj: Oroszország és Izrael a háborúról tárgyal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132168_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez mindent megváltoztat, súlyos döntést hozott Katalin és Vilmos

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135269_auto_resized.png
hirtv.hu

A brüsszeli rendőrég engedett az Antifa tagjai őrjöngésének + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17130547_auto_resized.jpg
ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133762_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Válaszcsapásról döntött Izrael

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27122_resized.jpg?avcount=1713282312
origo.hu

Megdöbbentő változás: így néz ki hatalmas fogyása után Király Viktor

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109512_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134351_auto_resized.jpg
borsonline.hu

12 évente történik ilyen: hatalmas gazdagság vár három csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134896_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Hat hete nyertem a lottón – egy új szabály miatt egy fillért sem láttam”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17127599_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A sztárjósnő elárulta, melyik pár marad együtt Házasság első látásra végén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/kl5M2TtcSFPpJW5WuNUwjdhsqnlTvWNB93cz24MNh3U/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JlNDlmYTVhMDU1ZDQ4NDk5ZTY1YTA1YzNhNTBjZGVj.jpg
Zsákbamacska

"Rengeteget nevettünk..." - Marics Petiről vallott Stana Alexandra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ADIHOGUZru60pm6e5EcVTUus7VMLV63xKN2dJr9-kZU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U4N2NkY2M0ODAxMjQ4OWY5ZGVmMTRhNTRiOTI1YzIz.jpg
Csajbuli

Lékai-Kiss Ramóna mindent hátrahagyva utazott el az országból